Ръкописите Такенучи разказват шокираща история за Исус Христос

19570
Ръкописите Такенучи разказват шокираща история за Исус Христос
Снимка: Carl Bloch / Public Domain

Светът е пълен с разкази за живота на Исус Христос, от четирите канонични евангелия на Новия завет до множество апокрифни текстове; от Късната античност и средновековния период до съвременни възгледи като хумористичен роман на Кристофър Мур.

Но сред тези многобройни възгледи има някои подробности, които като цяло са постоянни – като идеята, че Исус е роден във Витлеем, или че служението му е било в Юдея, или че е умрял на кръста, спасявайки човечеството. Има обаче документи, които твърдят, че тези текстове невярно са описали живота на Исус. Всъщност тези документи казват, че сме разбрали погрешно всичко за цялата история на Вселената.

Ръкописите Такенучи, или документите Такенучи са набор от ръкописи, чиито привърженици твърдят, че са били преведени преди 1500 години на смес от съвременни японски и китайски йероглифи от човек на име Такенучино Матори, който превел набор от още по-стари текстове, които били написани с „божествени букви“ от боговете преди хилядолетия. Текстът на самите ръкописи твърдял, че разказва тайната история на човечеството от Сътворението до началото на християнската ера.

Тайната история на света

Сътворението на света и изгонването от Рая Giovanni di Paolo / CC0

Според Ancient Origins космическата история, изложена в документите, твърди, че светът първоначално не е бил нищо друго освен голямо пространство от кал, която се смесвала бавно в продължение на 22 милиарда години. В крайна сметка се появили боговете и богините и отделили земята от небето, образували Слънцето и Луната. В течение на множество поколения боговете се развивали и създавали технологии като писменост и земеделие. Милиарди години по-късно боговете се разпръснали из различните нации и създали хората, които били разделени на пет цвята: бяло, червено, синьо, жълто и черно. Япония била превърната в център на Вселената.

В крайна сметка светът бил обединен от бога император Сумера-Микото, който го разделил на 16 области като венчелистчета на хризантема и щял да обиколи земята с летящ кораб. Сумера-Микото построил пирамидите в Египет за комуникация с боговете. Както е неизбежно в повечето истории за Сътворението обаче, хората започнали да не се подчиняват на боговете, които ги наказали, като потопили два континента в Тихия океан. Документите твърдят, че много подобни катастрофи са се случили в историята поради арогантността на човечеството.

Вторият живот на Исус в Япония

Както обяснява Ancient Pages, в допълнение към обяснението на историята на голямата цивилизация на световната империя на Сумера-Микото документите Такенучи разказват и историята на учителите, родени от всеки от петте цвята на човечеството, които ръкописите назовават Моисей, Исус, Мохамед, Буда Шакямуни, Конфуций и Лао Дзъ. Според Slate историята на живота на Исус, разказана в тези документи, се различава доста съществено от това, което знаем. Докато Новият завет казва, че Исус е израснал в Назарет и е започнал служението си на около 30-годишна възраст, документите Такенучи твърдят, че Исус напуска Юдея и отива в Япония на 21-годишна възраст, където учи в продължение на 12 години, завръщайки се в Юдея на възраст 33, за да започне своето служение.

Както в Библията, Исус в Такенучи се оказва в беда с римските власти. За разлика от библейския Исус обаче, в Такенучи Исус има брат – Исукири, който доброволно се представя за Исус и заема мястото му на кръста. Така бил разпънат братът на Исус, докато истинският се завърнал в Япония, където се оженил, имал три дъщери и живял като обикновен фермер на ориз до 106-годишна възраст, умирайки от естествена смърт. Списание Smithsonian пише, че Исус е прекарвал времето си в Шинго, помагайки на нуждаещите се, с течение на времето оплешивял, побелял, а носът му бил с такава форма, че местните селяни го наричали „дългоносия гоблин“.

Японският гроб на Исус

Гробът на Христос в Шинго ウィキ太郎(Wiki Taro) / CC0

Има ли доказателства за шокиращите твърдения, че Исус е живял и починал в малко село в Япония и че не е умрял на кръста? Според хората от село Шинго в японската префектура Аомори, да, има. Шинго се рекламира като истинското последно място за покой на Исус Христос (чрез Atlas Obscura). Японският гроб на Исус е могила с кръст и малка ограда. Наблизо има друга, по-малка могила, за която се казва, че съдържа кичур коса от Дева Мария и едното ухо на Исукири, малкия брат на Исус, който умрял на негово място и също очевидно му дал едно от ушите си.

Голяма част от това е обяснено в близкия музей на Исус, който съдържа реплики на самите документи Такенучи, за които се твърди, че били унищожени по време на Втората световна война. В допълнение към самите ръкописи, гробната могила, кичура коса и отрязаното ухо, някои жители на Шинго се кълнат, че са потомци на самия Исус. Освен това хората от селото имали различни диалекти и цвят на очите в сравнение с околните села и обяснявали това като доказателство за християнската си кръв.

Другите заповеди на Моисей

Моисей разбива скрижалите със заповедите Rembrandt / Public Domain

Исус обаче не е единствената фигура в документите Такенучи, която ни е позната. Както обяснява Gizmodo, в ръкописите се казва, че след откровението на 10-те заповеди на израилтяните на планината Синай Моисей се качил на космически кораб и прелетял през света до Япония. След като пристигнал там, той предал на хората 10 нови заповеди, много от които, изглежда, противоречат на известните, които той свалил от планината на израилтяните.

Тези нови заповеди включват поклонение на японските богове, поклонение на императора, защита на законите на петте раси и поклонение на духа ками. Както добавя списание Smithsonian, Мойсей получил оригиналните заповеди – както и еврейския език и звездата на Давид – от бога император на Япония.

Във всеки случай Мойсей доживял до дълбока старост през 583 г., почти шест пъти повече от живота на Исус. Както при Исус обаче, той също е погребан в Япония и гробът му също се е превърнал в туристическа атракция. Японската гробница на Мойсей може да се намери в префектура Ишикава, близо до планината Хоудацу, с гробните могили на семейството му, разположени наблизо.

Откъде са ръкописите?

Както обяснява Ancient Origins, официалното твърдение на фондацията зад ръкописите е, че божествените документи били преведени на съвременна писменост преди повече от 1500 години от Такенучино Матори – син на великия японски герой Такенучи но Сукуне – и впоследствие запазени и съхранявани от потомци на семейството на Такенучи през поколенията. Според Slate официалният разказ гласи, че тези документи в крайна сметка били открити през 30-те години на миналия век от група японски археолози само за да бъдат унищожени по време на Втората световна война. За щастие били създадени копия като тези в музея в Шинго.

Atlas Obscura обаче обяснява, че е изключително вероятно документите да са фалшификация, създадена от човек на име Уадо Косака, така наречен космоархеолог, който дори не е бил роден до 1947 г., според биографията му на страницата Takenouchi Documents. Уадо също печели известно количество известност, като се опитва да осъществи контакт с НЛО по телевизията на живо. Той умира на 54-годишна възраст през 2002 г., след което управлението на Асоциацията за изследване на документите Такенучи е прехвърлено на съпругата му Мичио Мива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

"Пътека на мъртвите" от неолита е открита в Ирландия

Колко е продължила най-кратката война в историята?

Котката на Шрьодингер обединява теорията на относителността и квантовата механика

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно