Ще си вземете ли микросвиня за домашен любимец?

5221
Ще си вземете ли микросвиня за домашен любимец?

Учените от Пекинския институт по геномика са създали необичайни свине, които не превишават размерите на малко куче и са подходящи за домашни любимци.

Минипородата била представена на научния симпозиум в Шънджън. В съобщение, посветено на новото откритие в областта на генетиката, се казва, че работата е проведена заради медицински изследвания.

Модифицирането на ембриони - чудовищно или необходимо?

Китайците са преди всичкиПрез април 2015 година китайски учени представиха пред академичното общество статия с описанието на опити за м...

Свинете генетично са по-близки към хората, отколкото мишките или плъховете, но привличането им към експерименти по тестване на нови лекарства и изучаването на заболявания не е толкова просто.

Теглото на свинете средно е 100 килограма – поради тази причина се изискват прекалено много препарати, основно скъпи. Често в лабораторни условия се използва вече съществуваща миниатюрна порода свине. При ръст 60-70 сантиметра те достигат маса 30-50 килограма, което ги прави сравнително подходящи обекти.

Но китайските генетици решили да стигнат по-далече и още повече да намалят размерите. Използвайки яйцеклетките на свинете джуджета, учените модифицирали ДНК, като изключили половината от гените, отговарящи за растежа. В резултат на бял свят се появила свиня, която максимално достига до 15 килограма.

Сега съществува вече второ поколение от тези животни – всички те са здрави, могат да водят пълноценен живот и да се размножават. И дори вече са внесли своя принос в медицината – с тяхна помощ медиците са провели серия изследвания на стволови клетки и стомашна микрофлора. В бъдеще микро свинете ще помогнат в търсенето на генетични нарушения, от които страдат хората.

Генното инженерство може да удължи живота с 20%

Да живеем по-дълго в добро здравословно състояние – това би желал всеки от нас. Съществуват множество опити и разработки, целящи ...

Освен това всички желаещи получават шанс да се сдобият с необичайния любимец. Свинете от новия вид не са по-големи от кучета – освен това са не по-малко умни и верни животни. Е, отглеждането им в домашни условия не е много добра идея. По-добре е те да се отглеждат на вилата, тъй като и новата порода, както и по-големите ѝ събратя, обича да се рови в земята.

В момента удоволствието да имаш микросвиня струва 1600 долара, но ако има търсене, учените обещават да намалят цената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com