Синовете взимат здравето на майката, буквално

20191
Синовете взимат здравето на майката, буквално
Снимка: Thinkstock/Guliver

Синовете сериозно влошават здравето на майките си. Това показва 8-годишно проучване, направено сред 100 хил. жени от университета в Торино. Положението се утежнява още повече ако майката работи. Така тя автоматично попада в групата с повишен риск от сърдечни заболявания и пръсти, пише meddaily.ru.

Причините за повишения риск от тези заболявания е трудно да се определят. Една част от тях вероятно се дължи на това, че момчетата рядко се включват в работата по дома и помагат на майка си, което допълнително натоварва жената. Освен това момчетата по-често попадат в конфликтни ситуации. В рамките на изследването е установено, че не самата работа натоварва сърцето на жените, а именно наличието на син.

Преди да проходят бебетата вече ползват смартфони

Резултатите от ново проучване показват, че бебетата са изложени на въздействието на мобилните технологии повече откогато и да било, пиш...

Работещата майка, имаща поне две момчета, два пъти по-често се сблъсква с болести на сърцето, в сравнение с дамите, които нямат деца. Момичетата пък не представляват никаква заплаха за здравето на майката. Според учените това се дължи на факта ,че те са способни да окажат по-голяма подкрепа на майката.

Не е изключено проблемът да се корени в периода на бременността, тъй като момчетата са по-големи от момичетата, което създава допълнително натоварване на сърцето.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно