Цветанов преклони глава пред ЕНП: ГЕРБ не е отстъпвал пред Валери Симеонов

18786
Цветанов преклони глава пред ЕНП: ГЕРБ не е отстъпвал пред Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Действително имаше доста политическа риторика днес, но мога да ви уверя, че ГЕРБ ще се придържа към конструктивния диалог, който да не противопоставя парламентарно представените партии. Не сме направили отстъпление пред ЕНП с „Патриотичния фронт”, заяви новият лидер на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

Нещата, които се случиха от момента на посещениет на Жозеф Дол до подписването на програмната декларация и коалиционното споразумение, са в духа на принципите, сочени от ЕНП. Гаранция е, че ПФ не участва в управлението, но ще е коректив, а и спорните точки от гледна точка на ЕНП не влязоха в програмната декларация. Патриотите не настояха за нито една кандидатура в правителството – дава се само парламентарна подкрепа, подчерта Цветанов.

В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това каза служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев п...

Припомняме, че след визитата на Дол лидерът на ДПС Лютви Местан написа „жалостиво” писмо до лидера на ЕНП, в което с витиеват език „наклевети” ГЕРБ как се съюзява с „националпопулисти”.

Според бившия вътрешен министър правителството е силно – със сигурност от страна на ГЕРБ, но Цветанов има вяра и в Реформаторския блок. Цветан Цветанов увери, че всички политики, включително в МВР, ще са публични. В сряда (11 ноември) внасяме първият пакет законопроекти, съобщи Цветанов. Законът за МВР ще бъде ревизиран изцяло – никъде в Европа няма такава свръхконцентрация в една служба. ГДБПОП излиза от ДАНС, която ще се занимава само с контраразузнавателна дейност, увери Цветанов. Ще върнем ролята на президента т.е. ще има нова процедура за избора на главен секретар на МВР, добави той. С новия закон за МВР на президента беше отнето правото да го назначава – това трябваше да прави вътрешният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика