X
 
 

Цветанов преклони глава пред ЕНП: ГЕРБ не е отстъпвал пред Валери Симеонов

18441 7
Цветанов преклони глава пред ЕНП: ГЕРБ не е отстъпвал пред Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС
Действително имаше доста политическа риторика днес, но мога да ви уверя, че ГЕРБ ще се придържа към конструктивния диалог, който да не противопоставя парламентарно представените партии. Не сме направили отстъпление пред ЕНП с „Патриотичния фронт”, заяви новият лидер на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

Нещата, които се случиха от момента на посещениет на Жозеф Дол до подписването на програмната декларация и коалиционното споразумение, са в духа на принципите, сочени от ЕНП. Гаранция е, че ПФ не участва в управлението, но ще е коректив, а и спорните точки от гледна точка на ЕНП не влязоха в програмната декларация. Патриотите не настояха за нито една кандидатура в правителството – дава се само парламентарна подкрепа, подчерта Цветанов.

В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това каза служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев п...

Припомняме, че след визитата на Дол лидерът на ДПС Лютви Местан написа „жалостиво” писмо до лидера на ЕНП, в което с витиеват език „наклевети” ГЕРБ как се съюзява с „националпопулисти”.

Според бившия вътрешен министър правителството е силно – със сигурност от страна на ГЕРБ, но Цветанов има вяра и в Реформаторския блок. Цветан Цветанов увери, че всички политики, включително в МВР, ще са публични. В сряда (11 ноември) внасяме първият пакет законопроекти, съобщи Цветанов. Законът за МВР ще бъде ревизиран изцяло – никъде в Европа няма такава свръхконцентрация в една служба. ГДБПОП излиза от ДАНС, която ще се занимава само с контраразузнавателна дейност, увери Цветанов. Ще върнем ролята на президента т.е. ще има нова процедура за избора на главен секретар на МВР, добави той. С новия закон за МВР на президента беше отнето правото да го назначава – това трябваше да прави вътрешният министър.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 7 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Съблякал се Илия-погледнал се,пак в тия!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Съблякал се Илия-погледнал се,пак в тия!
 • USA 5 USA преди 5 години Профил на трол?
  Mitriiiiiiiiiiiiiiiiii
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  До 2 Защото се изчаква ареста на серГЕЙ,Мафия Общова,Болен АГА,Ди дука,Х.Бисеров,Местан,Доган,Р.Овчаров.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  До 2- Сигурно защото още не са в затвора Сергей, Румен Овчаров, Румен Петков, Румен Бисеров, Доган и т.н. и т.н. То, ако ги изброя всичките, няма да остане нито един комунист или ченге от политиката.
 • ужасссссс 2 ужасссссс преди 5 години Профил на трол?
  Този крадец Цветанов защо не е в затвора,Фидосова,Бисеров,Мургина ,Масларова.Доган и т.н. КРадаците са на свобода.Мутрата ББ има държавни охрани да пази помака Плевналиев.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  МОЛЯ , ДРУГАРКО АЗ СЪМ ИВАН САМО СЕ ПРАВЯ , ЧЕ СЪМ ДРУГАРЧЕ ИНАЧЕ НЕ СЪМ