X
 
 

Първа оценка на министъра на отбраната: Армията губи 2,5 млн. лева годишно

18573 4
Първа оценка на министъра на отбраната: Армията губи 2,5 млн. лева годишно
Снимка: БГНЕС
Знаете ли при какво съотношение на силите се напада и се отбранява – на този въпрос трябваше да отговори новият министър на отбраната Николай Ненчев. Верният отговор, според военни експерти, е три към едно – ако имаш това съотношение, нападаш – иначе се отбраняваш. Ненчев обаче не даде този отговор, а се измъкна с думите, че е политическо лице и тепърва навлиза в експертното поле на ресора, който пое вчера (7 ноември).

Николай Ненчев заяви, че твърдо подкрепя Стратегия 2020 на предишния министър на отбраната Велизар Шаламанов. Сегашният министър дори каза, че е искал Шаламанов да остане на поста си, но той е предпочел кариера в НАТО. Приоритетите ни са да подменим техниката в армията, защото тя не е съвместима със стандартите на НАТО. За последните десет години в армията са изразходвани 2 млрд. лева, но няма видими резултати – затова ще има ревизия, закани се Ненчев. Българската армия има 18 търговски дружества и те ще са приоритет за проверка. Само половината от тях са печеливши – печалба от 1,5 млн. лева, а губещите трупат загуба от над 4 млн. лева, посочи Ненчев пред Нова телевизия.

Янаки Стоилов: Може да ни напуснат хора заради "силните на деня"

Подкрепа на кабинета от страна на БСП нямаше да съответства на политическата логика. Това заяви червеният депутат Янаки Стоилов. Стоил...

Министър Ненчев е служил в Стара Загора и Сливен за две години – имал е „задръжка”. Бях в „Трудови войски” и това си беше един вид наказание за мен, защото бях от семейство на „опозиционери” и братът на баща ми е политически емигрант. Чичо ми е участник в първата рота на НАТО, която се организира от БЗНС „Никола Петков”. Тя просъществува до 1964 година, обясни Ненчев. След като ротата е разформирана по настояване на Хрушчов, чичо ми постъпва в американската армия и участва във войната във Виетнам. Имам двама братовчеди, които са завършили военната академия „Уест Пойнт”, добави министърът.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  И зад тази ФАШКИЯ военен министър, стои заклетият враг на България - Велизар Шаламанов, американски лакей и прислужник ! Той окачи на врата на България поредният американски воденичен камък . Да бъдат прокълнати !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че ще предаде досиетата от външното разузнаване и контраразузнаването, за да могат хората да разберат истината . ЗА ТОВА ЧЕ ИЗКАРВАТ НАЯВЕ ЦЯЛАТА НИ АГЕНТУРА И ОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ОЧИ, УШИ И ВЪЗМОЖНОСТ ИЗПРЕВАРВАЩО ДА УЗНАВА ПЛАНОВЕТЕ НА ВРАГОВЕТЕ НИ, ТОЗИ ПРОДАЖЕН БОКЛУК ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАСМИНА – РЕФОРМАТОРИ, ГРОБАРИТЕ ОТ ГЕРБ И НАБЕДЕНИТЕ ЛЪЖЕ виж още ›› ПАТРИОТИ !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  E i ...porednoto hamerikansko lajno...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Поредния национален предател и турско-американски ибрикчия ! На следващите избори внимавайте - когато гласувате за партия ГЕРБ/ ГРОБ за България/ получавате за министри и министър-председател ,национални предатели и чужди подлоги !
  : 0 !
Последно в Актуално