Детска музикална група - "Сеньо артист" гостува на читалище "Братство" в Кюстендил

3978
Детска музикална група - "Сеньо артист" гостува на читалище "Братство" в Кюстендил
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Детска музикална група - "Сеньо артист" към Военен клуб Благоевград с ръководители - Стойка Германова и Иван Цонков гостуваха на читалище "Братство 1869" в Кюстендил.

Благоевградската група съществува от една година и си партнира с немското частно училище "Музик шуле Панайотов" - с патрон, основател и директор българинът -  Добрин Панайотов, в град Манхайм - Германия. Там благоевградската група е била поканена и е изнесла два изкючително успешни концерта пред българската общност. Сега немските ученици връщат тази визита на нашата група и гостуват в България.

Росен Мишовски, учител от Кюстендил: Трябва да се вслушваме в мнението на учениците

“Стига толкоз спавание, що е спала Болгария доволни векове“, е казал Неофит Рилски в трудното време на душевна разруха след...

Стойка Германова е солист на Ансамбъл "Пирин", а сина и - Иван Цонков е част от оркестъра на Европейския съюз. Заедно двамата се опитват да въведът учениците си и в ударните инструменти и в пеенето и така да изградят както хорови изпълнения, така и индивидуални изпълнители.

"Ще бъдем търпеливи, радвам се, че групата ми е с много голяма дисциплина. За мен дисциплината е приоритет за групата и първото, на което ги уча е на колективизация и дисциплина. От там на сетне ги въвеждам в изкуството, защото изкуство без дисциплина е немислимо. Дисциплината е ключът към успеха.

Поканиха ни в Германия, сега ние им връщаме жеста. Освен в Благоевград, понеже познаваме дълбоките културни традиции на гр. Кюстендил, за които и г-н Иван Андонов (бел.ред.: Председателят на читалище "Братство" – Кюстендил) ни разказа, решихме освен Благоевград, да им дадем възможност разгледат и гр. Кюстендил. Благодарим му, че ни подаде ръка и с едно обаждане той ни предостави всичко - дори и тази красива зала с пиано, безплатно за нашия концерт", сподели Стойка Германова - ръководител на формацията.

"Искам да подчертая, че гостоприемството е уникално - гостите ни го оцениха. Залата грееше, столовете подредени, а това е много важно. Аз имам дълбока връзка с Кюстендил, бях солистка на ансамбъл "Струма", а сега вече от 1981г. съм солистка на ансамбъл "Пирин", така че за мен е важно моите знания да бъдат предадени на децата", каза специално за кореспондент на Actualno.com от града Стойка Германова.

26 пожара в Кюстендилско

26 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Причината за повечето от пожарите е небрежност. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com