Специален поздрав към Кюстендил за Трифон Зарезан - от "Любители на червено вино и пръжки"

3184
Специален поздрав към Кюстендил за Трифон Зарезан - от "Любители на червено вино и пръжки"
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

По повод днешният празник - Трифон Зарезан, пожизненият председател на партия "Любители на червено вино и пръжки" в Кюстендил Павел Петришки поздрави кюстендилци със специално обръщение:

Уважаеми съграждани, членове и симпатизанти на нашата партия. Позволете ми да ви поздравя с най-светлия за нас празник – „Св. Трифон Зарезан”.

По традиция зимата е тежък период за нашата партия. Много от нейните членове през този сезон потеглят с последни овации по пътя към Дупница или с. Брестница./Траурният парк/ Но редовете ни бързо се сплотяват и попълват от нови, свежи сили и с гордост можем да кажем, че сме изпълнили основната цел на партията, а именно: „Във всеки дом -  винопиец”.

Нашата партия е с вековна история и дълбоки традиции. Всички знаем, че още Архимед е казал: „Дайте ми достатъчно пиян човек и опорна точка и ще повдигна земното кълбо”.

В тези древни времена младият тогава Диоген, дори с фенер не е можел да намери трезвен човек, а самият той прокуден от жена си е живеел в бъчва, а не във варел или бидон от зеле.

Някъде по това време Исак Нютон, силно почерпен, паднал и си ударил лошо главата, след което измислил „Закона за гравитацията”.

А какво да кажем за Дионисий, който не пиел само когато спи, или за Галилео Галилей, който приклещен от „Светата инквизиция” извикал: „И все пак във виното е истината”.

Тогава Хипократ лекувал с вино всички земни болести, траките смучели на корем от „христовата кръв” от златните ритони на Панагюрското съкровище, а Джордано Бруно се самозапалил в знак на протест срещу намеренията на властите да въведат „сух режим”.

Уважаеми съграждани, искам да знаете, че въпреки някои предубедености, винопийците не са лоши хора. Една народна мъдрост казва: „Който пее – зло не мисли”. А всички знаем, че който пие – пее. Следователно: „И който пие – зло не мисли”.

Във връзка с новите концепции за развитието на партията, преразгледахме дискриминационната поговорка: „Бунак – лозе копа. Юнак – вино пие”.

След разгорещени дебати и обсъждане, категорично решихме, че бунакът също има право да пие от виното, ако се мези, не налита на бой и не повръща. Ветераните в нашата партия – тези рицари на кръглите и квадратни маси, предложиха и друго: „Да отворим по-широко вратите на партията за жени – винопийци”. Отчетено беше, че в това отношение някои братски партии от други държави /пр. Русия, Полша и др./ са ни изпреварили с няколко петилетки. А и не бива да забравяме, че думата „дама” идва от „ДАМАджана”.

В заключение искам да ви пожелая повече радост и късмет и за да бъдете весели и здрави, пийте повече червено вино, защото както е казал народа: "От пияния и грипът бяга."

НАЗДРАВЕ!!!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Цял квартал и 25 кооперации без вода в Кюстендил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com