Талантливи художници от Кюстендил получиха своите грамоти (ВИДЕО)

3874
Талантливи художници от Кюстендил получиха своите грамоти (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Днес в читалище “Братство 1869“, председателят на читалището – Иван Андонов откри традиционната есенна изложба на класа по изобразително изкуство, с преподавател Людмила Христова. На експозицията са представени най-добрите творби на участниците, които са на възраст между 5 и 16 години. Иван Андонов откри изложбата и награди отличените произведения.

“Всяка година по това време организираме изложба с възпитаниците на класа по изобразително изкуство, за да покажем най-хубавото и най-красивото от този наистина чудесен сезон, какъвто е есента. Тя ни напомня също и за приближаването на зимата – съответно настъпването на Коледните и Новогодишните празници. Искам да поздравя всички деца, включили се в изложбата. Тя ще остане 2 седмици във фоайето на читалището, така че всички, които желаят, могат да дойдат, да се запознаят с нея и да я разгледат.

Искам да поздравя децата за техния упорит труд, талант, разбира се, да поздравя и ръководителката им – г-жа Христова, която с много любов, желание и грижи се отнася към младите дарования на град Кюстендил, защото всички знаем, че Кюстендил, освен градът на черешите, е град и на музикантите, град и на художниците. Силно вярвам, че тези деца са едни продължители на традициите на кюстендилската художествена школа.", заяви Андонов.

Председателят на читалището разказа, че тази изложба показва един развит талант на децата и искрено се гордее с тях. До вчера, в читалището беше представена друга изложба, отново на кюстендилка – художничка на 50г.- родена и израснала в град Кюстендил.

Настоятелството на читалището награди с “Диплом за отлично представяне“ в изложбата “Есенни мотиви“ – Таня Костова на 8г., Дея Станчева на 11г. и Сияна Стоянова. Разбира се, останалите деца, които взеха участие, също ще получат поощрителни награди. Дея Станчева е от 6 години в класа по изобразително изкуство и е участвала в редица изложби. Пред Actualno.com тя разказа, че е много щастлива за наградата и със сигурност ще продължава да се занимава с изобразително изкуство.

“Това не е първата награда за Дея. Тя е носител на специална награда от конкурса “Нарисувай ми слънце“. Той се проведе наскоро и все още очакваме да получим наградата и дипломата от там.“, посочи Людмила Христова и от своя страна благодари на своите ученици за прекрасните творби и ги покани за специална демонстрация на живо пред публиката. Децата демонстрираха апликация на есенно дърво - голото и “тъжно“ дърво, те превърнаха в красива картина. В апликацията на живо се включиха и доброволци от Македония, които помагаха на децата.

На изложбата бяха представени художествени творби от различни жанрове и с различни сюжети – есенен пейзаж, портрет, апликация с истински листа, темперна и акварелна; натюрморт, есенни плодове, фигурална композиция. “Всяко дете е избрало точно в какъв стил и жанр да твори. Надявам се изложбата да ви хареса, приятно разглеждане.“ – завърши Людмила Христова, като покани всички присъстващи да разгледат изложбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com