В Дупница предупредиха ромите, че ще им вземат уредбите заради шумни сватби

1874
В Дупница предупредиха ромите, че ще им вземат уредбите заради шумни сватби
Снимка: Getty Images / Guliver

Заради нетърпимо високата музика от ромски сватби в Гиздова махала в Дупница, вече има официално предупреждение, че техника и усилватели на нарушаващите наредбата за шума ще бъдат конфискувани.

Срещу шумната музика по сватби има множество сигнали, но през последните почивни дни поредното бурно празненство е преляло чашата на всякакво търпение. На три пъти полиция е предупреждавала празнуващите и накрая се е наложило да прибегне до задържането на някои от сватбарите. Това провокира кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев да поиска спешна среща на Полиция, Община, медиатори с ромските лидери в района, за да се прекрати тази практика, пише в. "Монитор".

В Пазарджик ще протестират срещу ромските сватби

Протест срещу ромските сватби ще се проведе днес в Пазарджик. Протестът е организиран от граждански инициативен комитет "Ред и спокойс...

"Зачестиха драстично жалбите от района за нарушаване Наредбата за обществения ред и сигурност. Чашата на търпението бе този уикенд. Лидерите на Гиздова махала подадоха имената на постоянно създаващите проблеми в района и те ще бъдат извикани в полицията, за да им се съставят протоколи. При последващи нарушения, техниката за озвучаване ще им бъде конфискувана, както и ще бъдат приложени всички законови мерки за нарушителите. Самите представители на Гиздова махала сами призоваха, да се вземат мерки срещу малолетните в квартала, които шофират и постоянно създават предпоставки за ПТП-та. Имената им вече са предоставени на полицията и също ще бъдат предприети мерки срещу тях. Започват беседи от страна на лидерите и медиаторите с ромското население в квартала за промяна начина на честване на семейни тържества, така, че да не се пречи на живущите в района, а и да бъдат спазвани Наредбите. В крайна сметка пред Законd всички сме равни", обясни зам.- кметът на Дупница Крум Милев.

"Нетърпимо е с тези сватби. Имат по три-четири в седмица. Не можем да се наспим, а повечето сме на работа. Не сме пенсионери, трябва да се съобразяват и с живущите в района хора“, категорични са дупничани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com