Ловеч ще се радва на спектаклите "Летни вечери край реката" на р. Осъм

4833
Ловеч ще се радва на спектаклите "Летни вечери край реката" на р. Осъм
Снимка: Община Ловеч

Започнаха спектаклите „Летни вечери край реката“ на плаващата сцена в река Осъм, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни в Ловеч.

Първи се представиха читалищата от селата Горан и Слатина. До края на седмицата участие ще вземат общо 11 читалища от общината. Вчера концертни програми изнесоха самодейците от Абланица и Горно Павликене, днес ще се представят съставите от Дренов, Дойренци и Чавдарци, на 16-ти юли - Къкрина и Брестово, и на 17-ти юли - Пресяка и Баховица. Проявите са с начален час 19:30ч.

Община Ловеч представя Алманаха със стихове за Апостола на 18 юли

Алманахът за литература „Ехо от Мелта“ 2015г., в който тази година са включени стихове за Апостола, ще бъде представен от о...

Събитията се провеждат за втора поредна година по устойчивостта на проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“, реализиран в периода август 2011г. – август 2013г. в партньорство с Ловчанското читалище. Организатор е Община Ловеч.

Читалищните колективи бяха приветствани от кмета Минчо Казанджиев, който, откривайки културното събитие, увери тях и вярната им публика, че община Ловеч и занапред ще продължи да подкрепя и стимулира творчеството и изявите им.

Само преди седмица 24 читалища получиха договори за допълнително финансиране от общината. 15 хил.лв. се разпределят за 31 техни проекта.

 

Възстановка на автентичен средновековен лагер в Ловешката крепост на 18 и 19 юли

На 18-ти и 19-ти юли, събота и неделя, в Ловешката крепост ловчалии и гости на града ще имат възможността да видят възстановка на автен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч