Люляковите музикални вечери ще радват с изключителни изпълнения

3865
Люляковите музикални вечери ще радват с изключителни изпълнения

Тазгодишното издание на „Люлякови музикални вечери – Ловеч 2015“ ще се проведе от 8-ми до 11-ти май. В тези четири дни Ловеч ще се превърне в уникална културна територия. Във всяка от вечерите от 19.00ч. всеки ще може да се докосне до големи и стойностни постижения в изпълнителското и авторското изкуство, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

На 8-ми май на сцената на Ловешката крепост (при лошо време – в Ловчанското читалище) е концертът на студио „Примо“. Камерен оркестър СТУДИО ПРИМО е създаден през 2002г. в Плевен в подкрепа на професионалното изпълнителско изкуство. Голямата му амбиция е да дава шанс за изява на млади музиканти, да концертира с големите български имена в музиката. Включва в репертоара си произведения от различни стилове и епохи – от шедьоври на класиката до нова музика с алтернативно звучене. В студио „Примо“ концертират едни от най-добрите млади инструменталисти в България, които ще покажат в Ловеч майсторството се под диригентската палка на маестро Григор Паликаров.

В Ловеч ремонтират пешеходната зона

Както обещаха от Камарата на строителите в Ловеч, от днес пет фирми започнаха текущия ремонт на пешеходната зона, съобщават от пресцент...

На 9-ти май на сцената на Драматичния театър ще видим балета „Зорба Гъркът“ по музика на Микис Теодоракис и в изпълнение на балета на Софийската опера и балет. Митът за Зорба винаги се приема като символ на човешкия стремеж към свободата. За първи път историята е обезсмъртена в новелата на великия гръцки писател Никос Казандзакис, по която е написан сценарий за филма от Михаел Какоянис, а през 1988 г. е създадена балетната версия от Лорка Масине по музиката на знаменития гръцки композитор Микис Теодоракис. В България балетът е поставен от Лорка Масине за първи път на 12-ти май 1995г. на сцената на НДК.

Зададеното силно начало на Люляковите музикални вечери продължава на 10-ти май с концерт на примата на българския джаз Хилда Казасян – „Джазът и аз“. Участват още Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов и Милен Кукошаров.

На 11-ти май почитателите на популярния и обичан актьор Руслан Мъйнов ще могат да го чуят и видят в образа на завладяващ изпълнител на оперетни и оперни арии и канцонети. Той притежава изключителен глас, който в комбинация с артистичния му талант, е гаранция за великолепно преживяване. Руслан Мъйнов ще излезе на сцената заедно с младата и утвърдена оперна изпълнителка Русалина Мочукова и оркестъра на Държавна опера – Русе.

„Люлякови музикални вечери – Ловеч 2015” е съвместен проект на Драматичен театър – Ловеч, и Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.”, реализиран с финансовата подкрепа на община Ловеч и включен в културния й календар за 2015г. Събитието е включено и в Националния културен календар и се провежда и тази година под патронажа на Министерството на културата.

На 15 май избират Малка Мис и Малък Мистър Ловеч, кастингът - на 29 април

Агенция „Интерсаунд” и Община Ловеч организират през май 10-ото юбилейно издание на фестивала Малка Мис и Малък Мистър, Мис...

Започна и продажбата на билетите за концертите – на касите на Ловчанското читалище и на Драматичния театър, цената е 3.50лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч