Община Тетевен е в пълна готовност за началото на учебната година

1361
Община Тетевен е в пълна готовност за началото на учебната година
Снимка: община Тетевен

На провелата се общинска сесия на 27 август 2020 г. ОбС-Тетевен прие внесена от д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен информация за състоянието и готовността на образователните институции в община Тетевен и утвърждаването на маломерни и слети паралелки през учебната 2020/2021 г.

,,Приоритет в дейността на Община Тетевен в областта на образованието е надграждане в практическото прилагане на Закона за предучилищното и училищното образование, с който се цели да се преодолеят основните предизвикателства, които съвременното общество поставя пред българското образование. Винаги сме целели да работим съвместно с всички директори и да координираме усилията на всички институции от общината, работещи с деца, в името на тяхното свободно и пълноценно личностно развитие“ – коментира д-р Бояджиева.

Всички образователни институции, както и Центърът за подкрепа на личностно развитие, са в готовност да стартират през новата учебна 2020/2021 г. Разгледани са състоянието, проблемите и перспективите за развитието на институциите от гледна точка на приема за предстоящата учебна година, обхвата и задържането на учениците в системата на задължителното предучилищно и училищното образование, кадровото обезпечаване, материално-техническата база и мерките за подобряването ѝ, осигуреността на отоплителния сезон, здравното обслужване, децата със специални образователни потребности и др.

Д-р Бояджиева коментира и онлайн обучението, като каза, че въпреки редицата предизвикателства, постигнатите резултати по учебни предмети на ниво учебна програма са много добри. При дистанционното обучение, наложено от епидемичната обстановка, са обхванати всички ученици: в електронна среда и в частично обучение с материали на хартиен носител.

Започна ремонтът на главната улица в тетевенското село Галата

Започна ремонтът на ул. ,,Васил Левски“ – главната улица в с. Галата. Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева направ...

Тя обясни и за работата на детските градини на територията на общината. През 2020 година кризисната ситуация, настъпила с разпространението на COVID-19, наложи търсене на възможности за изпълнение на задължителните противоепидемични мерки, за заместващи занимания и поддържане на взаимодействието с децата от детските градини, както и необходимостта от изготвяне на вътрешни правила за възстановяване на работния процес в тях.

Учебните институции в община Тетевен дълги години утвърждават традиции и налагат свой почерк в създаването и реализирането на обучение на децата и учениците. За новата учебна 2020/2021 г. е гарантирано правото на всички деца и ученици за равен достъп до детската градина и училището. В условията на онлайн обучение е създаден ежедневен контрол от страна на класните ръководители върху посещаемостта в учебните часове. Община Тетевен разполага с материално – техническа база. Всички детски градини и училища са или ще бъдат обезпечени с горива за отоплителния сезон през новата учебна година. Създадена е удобна транспортна схема за превозване на всички ученици. Изградена е спортна база, поддържаща физическата активност и здравословен начин на живот на учащите се.

В дванадесетте училища на територията на община Тетевен през учебната 2020/2021 г. ще бъдат сформирани 41 маломерни паралелки и 9 слети.

Община Тетевен и общинското ръководство осигуряват необходимата подкрепа и проявяват отговорност за поддържане и предоставяне на достъпно и качествено образование на всички деца от общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен отбеляза 9 май

Стартът на сезона на детските даунхил серии ще бъде в Тетевен

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 11 МИР - Ловеч

Децата от община Тетевен изнесоха празничен концерт по случай Цветница и Лазаровден (СНИМКИ)

Децата от ДГ „Васил Левски“ в Тетевен наричаха за здраве и пресъздадоха обичая „Пейкуване“

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч