Цветанов не действал срещу ГЕРБ по време на предизборната кампания

3906
Цветанов не действал срещу ГЕРБ по време на предизборната кампания
Снимка: БГНЕС

"Прогнозата, която дадох две седмици преди стартирането на предизборната кампания, се препокри 100%. ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната партия”. Това каза Цветан Цветанов, председател на Евроатлантическия център за сигурност и бивш зам.-председател на ГЕРБ пред BTV.

Цветанов изтъкна, че в рамките на предизборната кампания не е давал нито едно интервю и не е действал срещу партията. "Аз бях човекът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общинския съвет", каза Цветанов.

Бойко Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман (ВИДЕО)

ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на съвместна пресконференция със СДС, предаде...

Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други интереси, но не и на партийните. Той даде пример с Русе, където се е "разбила еднa организация, която била брилянтна". "Тя работеше в страхотен синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номинираният кандидат. В Благоевград пък всички бяха подложени на много манипулативно поведение спрямо тях и дискредитирането им", подчерта Цветан Цветанов.

В ГЕРБ има страх да се даде различно мнение пред хората, които взимат решение, продължи той. Затова и когато няма диалог, се получавали такива резултати. "Премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Искам да му помогна в тази посока, защото той е подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава”, каза Цветанов.

Проблемът в ГЕРБ остава и той трябва да бъде решен, за да не се държи партията като щраус със забита глава в пясъка, подчерта бившият съратник на Бойко Борисов. "Аз съм убеден, че ако действително премиерът даде възможност да говорят реалните членове там, където те са констатирали слабости, мисля, че нещата ще бъдат много по-добри. И той няма да бъде така подвеждан, защото тук не трябва да се сърдим на премиера. На премиера просто му се дават едни цифри, дават му се едни резултати и той казва: О , еми те са повече."

Той посъветва премиера да се сърди на "Демократична България" в София заради резултата на втория тур, както и да обижда електората на партията.

Бойко Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман (ВИДЕО)

ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на съвместна пресконференция със СДС, предаде...

"В столицата правим отстъпление с 80 000 гласа. На втория тур Мая Манолова успя да повиши своя електорален дял с 67 000 гласа, а Фандъкова – с около 47 000 гласа. Не можеш да се сърдиш на тези хора. Това е силна аларма, която трябва да свири в ГЕРБ, защото това е отрицателен вот", заяви Цветан Цветанов.

По думите му, ако на балотажа е имало друг кандидат, резултатът е щял да бъде различен, защото много хора не са гласували заради това, че няма за кого. „Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах парламента поради обективни причини. Но това е формалният повод, който беше намерен. Има и други причини, които ме мотивираха да го направя. Все още съм редови член на партията и смятам, че в нея трябва да има дебат”, каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика