Манолова към Борисов: Омерзена съм, че си ни премиер, ще се видим в съда (ВИДЕО)

17922
Манолова към Борисов: Омерзена съм, че си ни премиер, ще се видим в съда (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

"Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в ефир срещу мен. Той нарече екипа ми сбирток, нечистоплътни, нарече 124 000 души нечистоплътни". Така Мая Манолова отговори на премиера Бойко Борисов за твърдението му, че тя подготвя нова Костинбродска афера.

Попитана изрично от Actualno.com кой е човекът с име, започващо с "Б", за който Борисов говори, че е част от кампанията на Манолова, самата Манолова не отговори – вместо това го направи председателят на Инициативния комитет, подкрепящ Манолова – Никола Вапцаров. Той каза, че за "Б" стои само "България", докато Манолова призова Борисов да се отърси от страха и да обяви имената на всички в задкулисието. Припомняме, че по думите на лидера на ГЕРБ, този човек му предлагал 3 млн. лева да му купи изборите за кмет в София в началото на века.

"Нарече срещата ми с хората във Волуяк "урдуйма" за купуване на гласове. За сведение на премиера, който беше 4 години кмет на София, във Волуяк няма ромска махала", подчерта Манолова, която добави, че Борисов, допуснал братя Галеви да избягат, сега много добре знае за тяхно влияние в изборния процес. А Никола Вапцаров обясни, че срещата е била в гарата на Волуяк и че следва Борисов да разграничава гара от къща. Мая Манолова обеща и да бъде даден видеоклип от срещата – по думите ѝ, темите били състоянието на инфраструктурата, липсата на вода, на канализация. "Един софийски квартал, забравен от Бога, забравен от Борисов, забравен от Фандъкова", обобщи Манолова.

Ще дам премиера на съд, ще се видим в съда, г-н Борисов, каза още бившият омбудсман. Тя отново заяви, че в ромските махали имало масово и пълно припокриване на дадените гласове за Йорданка Фандъкова и общинските съветници.

Фандъкова счита, че Манолова използва протестите срещу избора на нов главен прокурор

На финала сме на една кампания, в която госпожа Манолова избра стратегията на внушенията. Чухме много внушения, а не решения. Това заяв...

"Омерзена съм, че този човек ни е премиер", заяви Манолова и обяви, че в неделя се изправя срещу Борисов, ДПС, контролирания и купен вот и начина, по който се избира главен прокурор.

Темата "София"

Общинският съветник от досегашния Столичен общински съвет (СОС) Войслав Тодоров, който е част от кампанията на Манолова, посочи въпроса с почистването на София и как Румен Гайтански-Вълка всъщност се занимава с чистенето на три софийски зони - без обществена поръчка и без „Чистота Искър“ да има право да преотдава дейността. Тодоров не посочи директно Вълка, а само подизпълнителя "Грийн Партнърс", но обвини директно Йорданка Фандъкова, че е задържала доклада, разкриващ нещата с "Чистота Искър".

Димитър Делчев, председателят на партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" и подкрепящ Манолова, извади доклад на Сметната палата за Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Той наблегна, че към Йорданка Фандъкова имало 2 препоръки, но не са изпълнени, а докладът не е публичен. На първо място – къдет отиват парите от синя и зелена зона, защото Сметната палата казала, че не е ясно осчетоводяването от приходите. На второ място – договорите на ЦГМ с транспортните оператори. Там трябвало да има ясни санкции, казвала Сметната палата, но това не се е случило.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика