Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ансамбълът на България завърши Световната купа със сребро

14 април 2024, 18:49 часа • 8145 прочитания

Ансамбълът на България по художествена гимнастика завърши участието си на Световната купа в София със сребърен медал. Родните грации спечелиха отличието във финала на ленти и топки. По този начин момичетата на Весела Димитров взеха втори медал от надпреварата, след като онзи ден завоюваха бронз в многобоя.

Родните грации бяха много силни на ленти и топки

Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванов, Камелия Петров, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха много силно съчетание на ленти и топки като получиха оценка от 32,350. Златният медал отиде в тима на Израел с 33,100, а на трета позиция е отборът на Полша с 31,900.

Сребърен медал за ансамбъл-жени във финала на 3 ленти и 2 топки на Световната купа в София! 🥈🇧🇬 Ансамбъл-жени в състав:...

Posted by Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница on Sunday, April 14, 2024

Ансамбълът ни завърши седми на пет обръча

По-рано през деня ансамбълът на България не успя да вземе медал във финала на пет обръча. Грациите ни събраха оценка от 34,000 точки и останаха извън подиума, заемайки предпоследното седмо място в генералното класиране. Титлата бе спечелена от Израел с 38,850 пункта, а сребърният медал бе за Испания с 35,600.

Днес пък Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал от Световната купа в София.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес