БОК отличи параолимпийците ни, Стефка Костадинова обеща повече пари за подготовка

6135
БОК отличи параолимпийците ни, Стефка Костадинова обеща повече пари за подготовка

Българският олимпийски комитет отличи вчера призьорите, спечелили медали и престижни класирания от последните големи първенства при параолимпийците.

Председателят на БОК Стефка Костадинова обеща да лобира да се изравнят парите за подготовка на спортистите  с увреждения с тези на здравите. Тя вече имала няколко идеи как да им се помогне през следващите години, пише "24 часа".

Параолимпийските ни шампиони донесоха поредна порция от медали

Параолимпийските ни шампиони се завърнаха днес (1 ноември) от Световното първенство в Катар и донесоха поредната порция медали на стран...

На церемония във фоайето на Централния вход на Националния стадион „Васил Левски“ се събраха донеслите отличия и слава за България от Световното първенство по лека атлетика в Катар, Европейско първенство по тенис на маса в Дания и Световни игри по лека атлетика за младежи в Холандия и др.

„Вие сте поредното доказателство, че пред човешката воля, дух и желание няма непреодолими прегради. Бъдете все така непримирими и последователни в търсенето на успеха и реализацията в обществото. Желая ви още много победи и отличия, с които да правите горди всички българи“, с тези думи Стефка Костадинова се обърна към присъстващите, като апелира бизнесът да подпомага в бъдеще повече тези заслужили наши сънародници.

След това всеки един от призьорите ни получи специален плакет на БОК. Поздравление отправи и Илия Лалов, президент на Българска параолимпийска асоциация. Много от призьорите са покрили нормативи за участие в Рио 2016, а Стела Янева и Ружди Ружди вече имат спечелени квоти за Параолимпиадата, освен тях двамата България има още една параолимпийска виза от стрелбата с лък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт