Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доминацията продължава: Канзас отново спечели Супербоул (ВИДЕО)

12 февруари 2024, 10:06 часа • 1674 прочитания

Доминацията на Канзас Сити Чийфс в Националната футболна лига на САЩ продължава, след като тимът спечели Супербоул LXIII в Лас Вегас. "Вождовете" победиха Сан Франциско 49ърс с 25:22 след продължение, като по този начин завоюваха трета титла в последните пет сезона, в четири от които достигна до Супербоул.

Канзас победи Сан Франциско и спечели Супербоул

В герой за отбора от щата Мисури се превърна уайд рисийвърът Мекол Хардман, който улови шампионския пас от куотърбека Патрик Махоумс в продължението. Хардман отбеляза тъчдаун от 3 ярда, за да донесе третия шампионски пръстен на Махоумс и на Анди Рийд като старши треньор на Канзас Сити.

Канзас Супербоул

Патрик Махоумс над всички

Патрик Махоумс завърши срещата с 34 точни подавания от 46 опита за общо 333 ярда. Той направи два тъчдауна, а един път негово подаване бе пресечено от защитата на Сан Франциско. Неговият съперник Брок Пърди изигра мач без грешки, но направи само едно подаване за тъчдаун. Пърди направи 23 завършващи подавания от 38 опита за общо 255 ярда.

За "Най-полезен играч" в мача бе избран Патрик Махоумс. Във визитката си 28-годишният куотърбек вече има 3 титли, 3 награди за МВП на Супербоул, както и още две награди за "Най-полезен играч" в редовния сезон. Сан Франциско пък пропусна да вземе реванш от Канзас Сити и Махоумс за поражението си с 20:31 в Супербоул LIV.

ОЩЕ: Лудост! Най-евтините билети за Супербоул чукнаха 10 бона!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес