Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Насар и националите по щанги не са получавали заплати два месеца, но го приемат нормално

29 февруари 2024, 12:28 часа • 1714 прочитания

Суперзвездата на българските щанги Карлос Насар и останалите състезатели в националния отбор по вдигане на тежести не са получавали заплати от декември, но приемат ситуацията нормално. Това разкри европейският шампион от надпреварата в София пред колегите от „bTV“.

Насар сподели, че през декември месец той и съотборниците му са получили всички дължими суми. Родният шампион допълни, че ситуацията във федерацията по вдигане на тежести е доста сложна и затова състезателите проявяват разбиране. Насар също така бе категоричен, че всички в националния отбор трябва да се фокусират върху предстоящите Олимпийски игри в Париж, а заплатите рано или късно ще дойдат.

„Трябва да приемем това“

Карлос Насар

„Не съм поощрен от федерацията. Нямам заплата, както и целият национален отбор. Но все пак трябва да се приеме това. Все пак сме февруари месец. Самото министерство няма бюджет и не можем да очакваме от федерацията. В нея са много по-сложни нещата. Не мисля, че е нещо, на което трябва да обръщаме внимание“.

ОЩЕ: 162 дни до Париж 2024: Шампионът на България, който си отиде твърде рано

„Декември месец си получихме всички възнаграждения. Миналата година се получи по-дълъг период, в който нямахме заплати. Ариф Маджид се опитва да се справи с това нещо, тъй като не е лесно в момента във федерацията".

"Трябва да гледаме и занапред и федерацията да е със здрава основа. В момента са такива условията. Имаме Олимпийски игри в Париж и трябва да се фокусираме върху спорта, а пък заплатите рано или късно ще дойдат“, обясни европейският и световен шампион в категория до 89 килограма.

Преди дни пък стана ясно, че премията на Насар за европейската титла ще бъде орязана наполовина.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес