Красимир Анев с голям успех в преследването на Световното в Хохфилцен

2740
Красимир Анев с голям успех в преследването на Световното в Хохфилцен
Снимка: Getty Images/Guliver

Страхотен успех на българския биатлон на Световното първенство по биатлон в Хохфилцен. Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев направи титанично състезание и изпусна наистина на косъм да донесе медал за България. Краси остана на седмо място, след като направи само една грешка в 20-те си изстрела. Другият българин - Владимир Илиев, завърши 18-ти.

Краси вървеше без грешка до последната стрелба и влезе на стрелбището трети във временното класиране, но тогава направи единствения си пропуск, което коставаше шанса да се пребори за бронза. Тази грешка позволи на цели четирима биатлонисти да стопят 14-те секунди преднина на Краси и да го изпреварят. Грешката позволи на Йоханес Тингес Бьо да излети напред и да се бори за сребърния медал с легендата на този спорт Оле Ейнар Бьорндален. Бьо, с 21 години по-млад от Бьорндален, категорично взе надмощие в последната обиколка и завоюва сребърния медал. Бьорндален остана на трето място, с бронз. Четвърти е руснакът Антон Шипулин, пети финишира Ондрей Моравец, а шести - Лоуъл Бейли. Американецът се оказа сериозна изненада, след като в последната стрелба направи 5 от 5, но нямаше как да издържи в бягането.

Краси Анев остана пети в преследването на Европейското по биатлон

Днес е предпоследният състезателен ден от Европейското първенство в Душники Здруй (Полша). Първото състезание в програмата беше прес...

Без изненада титлата отиде при абсолютния доминатор Мартен Фуркад. Той направи също една грешка и взе петото си преследване за сезона от общо шест състезания, без да остави никакъв шанс на някой друг да си помисли да му оспорва титлата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт