Най-важните спортни събития през 2021 г.

13654
Най-важните спортни събития през 2021 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Пандемията от COVID-19 оказа негативно въздействие върху всички области на спорта в Европейския съюз и извън него. Големи спортни събития бяха отменени, други рестартирани, но с променени условия  по отношение на провеждането, организацията, планирането и изпълнението.

Въпреки тежката 2020 година за спорта, някои от най-чаканите спортни събития  ще бъдат възобновени през 2021 година. Все пак, след тежката година, нанесла най-големи поражения на спорта от Втората световна война насам, той има много да наваксва, а сайтове като Oddspedia.com помагат на потребителите да са в час с всички резултати и спортни събития на живо в интернет.

5 спортни събития, които заслужават вашето внимание:

1. Олимпийските игри в Токио (23 юли - 8 август)

Олимпиадата първоначално бе насрочена за 2020 година, но заради усложнената обстановка от коронавируса се наложи тя да бъде отложена с 1 година. Организационният комитет в Токио разработва протоколи за безопасност, които да защитят както участниците и присъстващите на събитието.

Олимпийските игри ще бъдат напълно различни от тези, провеждани в миналото, но същността им ще остане същата. Засега зрителите от чужбина няма да имат право да присъстват на голямото спортно събитие заради все още сложната международна обстановка. Публика няма да бъде допусната на церемонията с носенето на олимпийския факел, на която ще присъстват единствено участниците и поканените. Но самият факт, че летните олимпийски игри все пак ще бъдат проведени, е значителна отстъпка от страна на организаторите в условията на пандемия.

2. Европейско първенство по футбол (11 юни - 11 юли)

Европейско първенство по футбол трябваше да се проведе миналата година, но заради пандемията от COVID-19 това значимо спортно събитие също беше отложено. Въпреки че коронавирусът все още е заплаха от международен характер, нито една от 12-те държави домакини не се е отказала от ангажимента си.

Идеалният сценарий е турнирът да се проведе на 12 стадиона, но дори 1 или 2 града да не могат да покрият необходимите условия, той ще обхване 10 или 11 държави домакини. Все още не се знае дали ще бъдат допуснати фенове на стадионите на Европейското първенство. Очаква се това да стане ясно на 20 април, когато УЕФА ще вземе окончателно решение.

3. Суперсблъсъкът на титаните от тежка категория Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри

Срещата на бойците от тежка категория е окончателно потвърдена след седмици на напрегнати преговори. Проумоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн изрази надеждите си това да се случи през юни или юли.

Още миналата година Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри потвърдиха, че са се споразумели по финансовите въпроси за предстоящия мач. Те ще си разделят приходите 50-50 за първата среща, като победителят от реванша ще вземе 60-40.

4. Уимбълдън

134-то първенство по тенис ще се проведе от 28 юни до 11 юли, след като беше отменено миналата година заради пандемията.  Организаторите на събитието заявиха, че най-вероятно публиката ще бъде с намален капацитет, но са готови да бъдат гъвкави спрямо променящите се обстоятелства.

5. Сезон 21 на Формула 1 (28 март - 5 декември)

Шампионатът на Формула 1 ще стартира седмица по-късно, след като стартът в Австралия бе преместен за по-късно през ноември. Първенството ще започне в Бахрейн на писта Сахир. Планираните рекордни 23 състезания ще се състоят. Желаещите да присъстват на събитието трябва да бъдат или ваксинирани или прекарали наскоро COVID-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Терористична заплаха: Париж 2024 остава без церемония по откриване?

120 дни до Париж 2024: Златният медал по пътя на Мохамед към планината

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт