Петър Гергьовски спечели първото място на Европейската купа в Пампорово

1151
Петър Гергьовски спечели първото място на Европейската купа в Пампорово
Снимка: Pamporovo.me

Силното представяне на младите ни таланти в сноуборда на Европейската купа в Пампорово продължи и днес. Само 24 часа след като зае второ място в първия паралелен слалом Петър Гергьовски триумфира във финала на същата дисциплина днес. Световният шампион при младежите от 2023 г влезе във финалите с четвърто време от квалификациите. Първи там бе другият ни шампион на планетата от Банско Тервел Замфиров. За съжаление прогнозата от вчера на Замфиров двамата да карат голям финал не се сбъдна, защото бяха в горната част на схемата.

Двамата се срещнаха на полуфинала и както и вчера първи бе Гергьовски. Замфиров се утеши с победа в малкия финал, както и в първия старт. Той се наложи над победителят от вчера Михайло Кхарук (Укр). За първото място Гергьовски победи Вернер Пиетч (Ав), който бе седми в квалификациите. За него българския ас това е първа победа в стартовете за Европейската купа и то при едва третото му участие в този ранг състезания. При дамите първа е Флорина Нева Баечи (Швейц), която се наложи на финала над третата от първия паралелен слалом в Пампорово Надя Хапатин (Укр).

Най-добрата ни състезателка Теодора Пенчева завърши 14-та, а втората българка във финалите Живка Узунова е 16-та. Призьорите при мъжете бяха наградени лично от единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри Катя Дафовска. Дамите получиха наградите си от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев. Всички участници и екипът на ФИС благодариха на домакините от „Пампорово“ АД и на Българската федерация по ски за страхотната организация на първите в страната ни стартове от Европейската купа по алпийски сноуборд. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com