Семейството на Мохамед Али заплаши със съд продавачи на билети за погребението на легендата

661
Семейството на Мохамед Али заплаши със съд продавачи на билети за погребението на легендата
Снимка: Getty Images/Guliver

Семейството на Мохамед Али заплаши, че ще съди тези, които "по достоен за презрение начин" продават билетите за достъп до погребението на американския шампион в Луисвил, предаде БГНЕС.

Около 15 000 билета бяха раздадени безплатно на хиляди хора, които станаха призори, за да се сдобият със скъпоценния билет. Търсенето обаче бе много по-голямо от предлагането и това незабавно роди интернет търговия. Така билети за траурната церемония започнаха да се появяват в интернет сайтове за търговия. Говорител на семейство Али заяви, че всеки продавач или купувач на билети на черно в интернет ще бъде предаван на полицията.

Уил Смит и Ленъкс Люис ще са главни действащи лица при погребението на Мохамед Али

Американският актьор Уил Смит и бившият световен шампион по бокс Ленъкс Люис ще носят, заедно с още 6 души, ковчега на Мохамед Али на п...

"Продажбите на черно са незаконни в Кентъки и ние разполагаме с група, която следи тези сайтове", добави говорителят, който се появи на пресконференция, заедно с кмета на града и началника на полицията. Билетите, раздавани безплатно, изчезнаха за по-малко от час. Някои хора прекараха безсънна нощ, за да се сдобият с късчето хартия, което да им позволи да изпратят легендарния боксьор. Мохамед Али бе толкова необикновен човек, не само като спортист, но и в човешки план! Той бе шампион на народа, и като човек роден в Луисвил ние се считаме за част от неговото семейство", каза зам. прокурорът на града Джесика Муур.

По-късно днес ще се проведе и голяма мюсюлманска молитва на открито, отворена за всички, в негова памет. Траурната процесия на погребението в петък ще е дълга 30 км. На погребението ще присъстват държавни глави и ще се предава по телевизии по цял свят. Бившият президент Бил Клинтън ще произнесе реч, но Обама няма да присъства заради дипломирането на дъщеря си Малия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com