Какво ще представи през април Софийската филхармония

4224
Какво ще представи през април Софийската филхармония
Снимка: БГНЕС

През месец април, в който честваме най-важните християнски празници – Лазаровден, Цветница, Великата седмица, Разпети петък и Великден, Софийската филхармония ви кани да съпреживеем духовното пречистване, просветление и възраждане за нова надежда с поредица от концерти, носещи духа на християнската традиция.

На 7 април от 19 ч. в камерна зала «България» Ансамбъл за старинна музика „Салтарело” ще представи музика от Средновековието с неговите непривични за съвременния слух интервали и ритми, и от Ренесанса - с богатството на хармонии и имитиращи се гласове. Ще прозвучат духовни произведения от Гийом Дюфай, Уилям Бърд, Томас Талис, Джон Даулънд и други. Използваните копия на старинни инструменти – средновековни виели, виола да гамба и блокфлейти, и прекрасните гласове на Миглена Павлова(сопран), Ивайло Донков (тенор) и Янко Маринов (бас) ще ви въвлекат в едно духовно приключение .

„Вивалди и Пиацола с любов“ специално за 8 март

Quarto Quartet и Софийска филхармония имат удоволствието на 8 март, от 17.30 часа в зала „България“ да Ви представят една ...

На 9 април от 19 ч. в зала «България» Националният филхармоничен хор “Светослав Обретенов” и оркестърът на Софийската филхармония, под диригентството на Любка Биаджони ще изпълнят проникновения «Стабат матер» на Джоакино Росини, разтърсващо произведение за мъката на Светата майка, ридаеща под кръста, на който погива синът ѝ.

На 18 април, от 19 ч. в зала «България» Националният филхармоничен хор «Светослав Обретенов» под диригентството на Димитър Димитров ще изпълни концерт с православни песнопения. С този концерт музикантите ще изразят своята почит към паметта на проф. Георги Робев, чиято 80-годишнина от рождението отбелязваме тази година. Под диригентството на маестро Робев хорът достигна световно равнище и се превърна в емблема на българското хорово изкуство.

На 20 април от 19 ч. вокален ансамбъл „Accodratti” с диригент Драгомир Йосифов и солистът Ясен Енчев (обой) ще изпълнят програма, подбрана с дълбоко познание и музикален вкус. Тя ще ви накара завинаги да се влюбите във вокалната музика - произведенията на Якобус Галус, Якоб Аркаделт, Орландо ди Ласо, Клод Дебюси, Паул Хиндемит ще ви запленят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика