"Многая лета" за началото на новия сезон на Музикалния театър

2071
"Многая лета" за началото на новия сезон на Музикалния театър
Снимка: Музикален театър

С тържествен водосвет на сцената беше открит новия театрален сезон на Музикалния театър. „Нека вдъхновението ни съпътства и новия сезон да е по-добър от предходния изключително успешен за нас сезон!” - пожела директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

Отец Александър Лашков, който отслужи тържествения водосвет, пожела успешен и благодатен нов сезон на Музикалния театър и на Балет „Арабеск”. „Не е достатъчно да говорим на човека простичко,трябва да развълнуваме душата му. Изкуството, което правите, е наистина вълнуващо, голямо и носи силен етичен заряд!” – с тези думи отец Лашков благослови театъра и хората, които работят в него.

"Четиримата близнаци" – приказка за малки и големи в Музикалния театър

На 18 и 19 май от 11 часа на голямата сцена на Музикалния театър е премиерата на мюзикъла за малки и големи „Черимирата близнаци&...

Музикалният театър ще посрещне официално публиката на 29 септември, неделя, от 17:00 – с концерта-спектакъл „ВЛЕЗ В МОЯ СЪН” в чест на 60-тия юбилей на своя главен диригент Юли Дамянов. През този сезон предстоят и други юбилейни концерти и на солисти на театъра.

За новия сезон театърът направи подобрения на седалките на балкона за по-добра видимост. Така зрителите ще могат да се наслаждават на любимите си постановки, дори и от последния ред на балкона.

На 26 септември Балет „Арабеск” открива новия си сезон с Гала вечер, представена на откриването на 35-тото издание на „Аполония”, където трупата на Боряна Сечанова получи Голямата награда на фестивала.

Първата премиера за новия сезон на Музикалния театър е през октомври на „ПРИЛЕПЪТ” от Йохан Щраус –син. За артистите и всички колективи на театъра предстоят усилени репетиции до премиерните дати на 20, 25,26 и 27 октомври 2019 година. Новата постановка на „Прилепът” се поставя 100 години след началото на първата й премиера в България през 1919 в тогавашния „Свободен театър”.

Извънредни дати за „Фантомът на операта“

След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът на операта“ седмици преди премиерата, са поискани прават...

„Искаме да направим една премира, с която да поднесем подарък на нашата публика" - разкри при откриването на сезона Марияна Арсенова, която е и режисьор на новата постановка. "Публиката ще види класически прочит на пиесата и в същото време ще й поднесем и нещо ново. Това са не само младите артисти на театъра, които ще играят в нея, но и една изцяло нова визия, издържана с красота, с шега и с лекотата, с която се поставят всички оперетни заглавия на сцената на Музикалния театър.”

Навръх Нова година – на 31 декември Музикалният театър за пръв път ще посрещне публика със специално новогодишно издание на „Прилепът”. Най-популярната оперета на Краля на валса традиционно се играе във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Новата година.

За първи път Музикалният театър ще има специална детска програма, в която от края на ноември до средата на декември ще се играят само детски спектакли - цели 13 на брой. През този период няма да има представления за възрастни. „Целта ни е не само да накараме малката публика да се почувства в един приказен свят, но и след време като съвсем зряла отново и отново да се връща в нашия театър” – разкри замисъла на детската програма директорът на театъра Марияна Арсенова.

През януари 2020 е премиерата на другото голямо заглавие от света на мюзикъла на сцената на Музикалния театър – „ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА”. Режсьор на спектакъла е Небойша Брадич от Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Любо Киров е обявен за топ знаменитост на списание "Forbes"

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com