Queen пускат неиздавано парче на Фреди Меркюри

2805
Queen пускат неиздавано парче на Фреди Меркюри
Снимка: Getty Images/Guliver

Неиздавана досега песен на рок групата Queen, изпята от вокалиста Фреди Меркюри (1946-1991) в края на живота му, може да бъде пусната на пазара през септември тази година. За това съобщиха членовете на групата Брайън Мей и Роджър Тейлър пред Би Би Си.

"Намерихме едно малко бижу, наследство от Фреди, за което бяхме забравили малко", каза Тейлър. "Песента е страхотна, това е истинско откритие. Тя е от записите на албума The Miracle ("Чудото") от 1989 г. и мисля, че ще бъде издадена през септември", добави барабанистът на групата.

Брайън Мей: "Queen" щеше да има проблеми в днешния политически коректен свят

Легендата на групата, създала "We Will Rock You" Брайън Мей смята, че „Queen” не биха били достатъчно адекватни на днешния ...

От своя страна Мей обясни как е била открита песента и че групата се е опасявала, че парчето, с работно заглавие "Face It Alone", няма да бъде възстановено, но в крайна сметка тези опасения не са се потвърдили. "Тя беше сякаш невиждана, въпреки че беше наоколо. Търсихме я много пъти и вече мислехме, че не може да бъде намерена", казва китаристът на групата. Той разкри, че техниците "сякаш са залепили" фрагментите от песента, и признава, че работата им е била успешна. "Това е красиво и трогателно", казва музикантът.

Групата е издала 15 студийни албума, от които са продадени близо 100 милиона копия по целия свят. Последният студиен албум на Queen е издаден през 1995 г., четири години след смъртта от усложнения от СПИН на Фреди Меркюри. Въпреки смъртта на вокалиста и напускането на басиста Джон Дийкън, Queen все още активно концертира с обновен състав. В различни периоди от време в групата свирят британецът Пол Роджърс и американецът Адам Ламбърт.

Сред най-популярните песни на групата са Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, The Show Must Go On, I Want to Break Free, A Kind of Magic. През 2001 г. групата е приета в Залата на славата на рокендрола, а през 2002 г. на холивудската Алея на славата е поставена звезда в чест на постиженията на групата в музикалната сфера. През 2018 г. излиза биографичният филм за Меркюри "Бохемска рапсодия", който печели четири награди "Оскар". Златната статуетка бе присъдена на американския актьор Рами Малек, който изигра главната роля на легендарния Фреди Меркюри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Любо Киров е обявен за топ знаменитост на списание "Forbes"

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com