Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сменят локацията на фестивала Франкофоли: Вижте къде ще се проведе

13 юни 2024, 14:22 часа • 1148 прочитания

Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на Гребна база в Пловдив, а не на стадион Христо Ботев, както беше предвидено и обявено тази година, съобщиха организаторите на събитието. Промяната в последния момент се налага поради риск съоръженията, необходими за изграждането на сцената, в съчетание с високите температури, да увредят сериозно тревната настилка на стадиона.

"Няколко дни след Франкофоли на стадиона трябва да се проведе футболен мач, след като наскоро Ботев Пловдив, след дългогодишно чакане, спечели Купата на България и ще участва в Евротурнирите. Не бихме си позволили да поставим в риск следващото спортно събитие, затова заедно с Община Пловдив и ръководството на стадиона взехме решение да върнем фестивала тази година отново на Гребната база", сподели Христина Спасова, директор на Франкофоли за България.

Още: След Франкофоли в Пловдив: Артистите заминават за Формула 1 и EXIT

Какво ни очаква на Франкофоли 2024

През 2023 г. първото първото гостуване на фестивала в града на тепетата се проведе именно на Гребната база, където хиляди музикални фенове пяха и танцуваха със своите любими изпълнители.

Тази година, в първата вечер на сцената ще излязат Иво Димчев, Нувел Ваг, Ищар, Dj Willy William и Паров Стелар.

На 22 юни, събота, с изключителна атмосфера на сцената ще се качат Alexis Carlier, Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - Rudimental'.

Още: Иво Димчев и Алексис Карлие се включват във Франкофоли 2024

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019. Билетите за фестивала можете да откриете в Eventim и Kupibileti.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес