Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди с два концерта в България тази есен

1157
Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди с два концерта в България тази есен

Изключителният, виртуозен и екстравагантен музикант – Найджъл Кенеди ще изнесе не един, а два концерта в България тази есен – на 17 септември в София (в зала 1 на НДК) и на 18 септември в Пловдив (в Античния театър), като част от програмата на Есеннния Салон на изкуствата. Световно известният цигулар, с рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989г на “Годишните времена” на Вивалди, с над 2 млн. продадени копия), ще представи у нас именно своя нов иновативен прочит на “Новите четири годишни времена” - с ново звучене, различна визия, много фантазия и енергия. Найджъл Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти, идват в България по любезната покана на Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура и на “София Симфоникс” с диригент Маестра Любка Биаджони.

Билетите и за двата концерта се пускат в продажба днес (5 юли) на цени от 20 до 50 лв. за София и от 20 до 40 лв. за Пловдив. Те ще могат да се закупят в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК и касата пред Община Пловдив, а също от верига книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, магазин “На тъмно”, Пикадили.

Освен “Новите четири годишни времена” поднесени от Найджъл Кенеди и неговия бенд, заедно с музикантите от „София Симфоникс” с диригент Маестра Любка Биаджони, в програмата ще чуем още балкански ритми - от класика до фолклор, етно и джаз импровизации. Специално участие ще има и Лондонският български хор, с диригент и солист Десислава Стефанова и Ваня Ватралова-Станков /сопран/.

Без съмнение акцент в програмата ще бъде и световната премиера на три произведения на композитора Георги Андреев, написани специално за предстоящите концерти на Найджъл Кенеди в София, Пловдив и Лондон (на 25 октомври, за откриването на 4-тия Лондонски фестивал на българската култура). Самата среща на сцената между двамата изключителни таланти – Найджъл Кенеди и Георги Андреев обещава едно изключително изживяване и неповторими емоции за публиката.

Последни детайли около шоуто на Найджъл Кенеди

Делят ни само два дни от концерта на Найджъл Кенеди, който ще ни представи свои интерпретации на композиции на незабравимия Джими Хендр...

Найджъл Кенеди е един от най-известните и признати в цял свят виртуозни цигулари, уникален талант, който блести, както в класическия така и в съвременния репертоар. С пълен набор от световни музикални награди, сред тях са тези за изключителен принос към британската музика и мъжки изпълнител на годината на Brit Awards в Обединеното кралство; френската награда Vivement Dimanche Gold, многобройни Echo Awards и Gold Rose Монтрьо - Швейцария. Артист в непрестанно движение и с нови идеи, той обича да изненадва публиката си винаги с нещо необичайно. След няколко концерта в България, той споделя, че “обича да свири у нас, защото публиката е много емоционална”. Признат за най-добрият съвременен интерпретатор на Бах, с България го свързва и приятелството му с художника Румен Рачев, който е автор на дизайна на албума “Kennedy plays Bach”, отличен с престижната British Classic Award. Страстта му към джаза пък води след себе си албума “Blue Note Sessions”, в който участват световни джаз музиканти, като носителят на Грами – продуцентът Jay Newland, Ron Carter и Jack DeJohnette.

Към днешна дата, Кенеди се вълнува и прави своеобразно и напълно свежо завръщане към шедьовъра на Вивалди “Четирите годишни времена”, които звучат същевременно познато, доста различно и съвременно. За пореден път и напълно в свой стил той е решил да докаже на публиката, че “Четирите сезона” мога да бъдат музика за всички времена!

На 17 септември в София и на 18 в Пловдив, българската публика ще има уникалната възможност лично да се увери в това! Това ще бъдат и първите концерти за новия сезон на музикантите от “София Симфоникс”.

Можете да се присъедините към събитието – ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com