С попфолк ритми ли откриха коледните празници в Панагюрище? (ВИДЕО)

2376
С попфолк ритми ли откриха коледните празници в Панагюрище? (ВИДЕО)
Снимка: Община Панагюрище

Бившият кмет на Панагюрище Никола Белишки публикува видео във Facebook от откриването на коледните празници в града. Възмутен, Белишки отбелязва, че не е редно в град като Панагюрище, на площад "20-ти април", кръстен на една от най-важните дати в българската история, да звучат поп-фолк ритми.

Възмущението на бившия кмет

От видеото, което Белишки е публикувал, се чуват основно песни от репертоара на Слави Трифонов и "Ку-ку Бенд". Ето какво пише бившият кмет, чието място след Местни избори 2023 беше заето от Желязко Гагов:

Още: Свинска опашка и 28 гласа разлика: Отива се към касиране на избори за кмет

"ЧЕСТИТА ПРОМЯНА, ПАНАГЮРЦИ!

Днес на историческия площад "20-ти Април" – символ на българщината, със зурни и кючеци, бе дадено началото на Рождественските празници.

С чалга, като в евтина кръчма, започнаха дните на смирение и надежда, в които ние, християните очакваме най-светлия, най-чистия празник – Святото тайнство на Рождество Христово.

Няма да коментирам нивото, културата, посланията и ценностната система нито на въпросните изпълнители, нито на организаторите. "Празник" за деца и пред деца!

Обидно ми е, срам ме е и ме е гнус!

И съм гневен, защото знам приблизително колко хиляди лева е струвала на нас данъкоплатците тази пошлост. Но иначе някои хора се пъчат и кичат с благотворителност.

Добре, че беше Хорът на децата на Панагюрище, за да измият срама от това падение на организаторите."

Още: Местни избори 2023: Кой е кмет в Панагюрище в предизборната кампания?

Празникът според новата власт

В сайта на община Панагюрище е поместена новина за старта на коледните празници в града, в която се споменава, че на площада е имало много празнично настроение и големи емоции. Ето какво пишат от общината:

"Дядо Коледа, изпълнения на хор "Децата на Панагюрище", концерт на панагюрката Донна Бангьозова и Владо Димов, трепетно очакване и ведро настроение предхождаха запалването на коледната украса в Панагюрище тази вечер. Стотици жители на общината бяха заедно на централния площад "20 април", за да са част от емоционалното събитие.

Снимка: Община Панагюрище

По средата концертът беше прекъснат от 6-годишния Божидар, който се качи на сцената с подарък за Дядо Коледа. Минути след това кметът на община Панагюрище приветства събралото се множество. Днес заедно с Вас отваряме нова книга. Ще се опитаме да запълним нейните страници заедно. Нека в нея запишем нещата, които забравихме да направим миналата година, думите, които забравихме да изречем, любовта, която забравихме да покажем, помощта, която забравихме да предложим. Тази книга се казва "Възможности за Панагюрище", а нейната първа глава – "Запалване на светлините за идващите празници". И се надявам да влезем в Новата година със сърца, изпълнени със светлина и благодарност, каза кметът.

Той покани на сцената световния шампион по самбо Иван Хърков, носител на колекция от златни медали и гордост за община Панагюрище. Развълнуван, самбистът поздрави панагюрци, като им пожела здраве, благополучие и добротворчество. Малко след това се появи и Дядо Коледа, който също поздрави жителите на община Панагюрище и отправи своите благопожелания към тях.

Снимка: Община Панагюрище

"Имаме щастието и отговорността да живеем и отгледаме децата си в този хубав град... Панагюрци сме горди хора. И винаги сме били...", заяви кметът Желязко Гатов и заключи: "Ще повярваме в своя потенциал и ще разберем истинската си стойност! Ще бъдем благодарни и ще простим. Ще вярваме и ще продължим. И тази вяра ще предадем на нашите деца, за да има светлина!"

Заедно с Иван Хърков градоначалникът натисна бутона и площадът засия от светлината на украсата. Заря освети небето и топлина преля в сърцата. Танцова формация "Балканджии" с ръководител и хореограф Петър Немски повдигна още повече градуса на настроението. Накрая, хванати за ръце, мнозина почувстваха магията на българското хоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПАЗАРДЖИК:

Деца боядисваха яйца и фигурки с Дома за стари хора в с. Главиница

Кметът на Пазарджик иска да свали цената на ежедневното хранене на дете неколкократно

29 спортисти бяха наградени от община Пазарджик с отличия "Спортен връх"

"Цветя за смет" събра хиляди килограми отпадъци за рециклиране в Пазарджик

Общественици, японското посолство и община Пазарджик засадиха съвместно вишни

Община Пазарджик обяви 2 май за неучебен ден

Община Пазарджик ще раздава цветя и фиданки срещу отпадъци на 20 април

В Пазарджик вече ще се обучават и акушерки и лекарски асистенти

Богата програма на традиционния събор на Црънча за Гергьовден

Петър Куленски на среща с Пламен Димитров: Достойното заплащане на труда е от първостепенно значение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик