X
 
 

Освободиха шефа на ВиК – Шумен, пращат го да спасява Перник от сушата

2422 0
Освободиха шефа на ВиК – Шумен, пращат го да спасява Перник от сушата
Снимка: БГНЕС
Илиян Илиев вчера е бил освободен от поста управител на „ВиК“ ООД – Шумен, с решение на Общото събрание на съдружниците.

На 20-ти ноември министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова е изпратила до Илиян Илиев писмо, с което изисква свикване на общо събрание само с две точки в дневния ред – освобождаване на управителя на „ВиК“ ООД, съответно избор на нов управител.

Експерт: Нено Димов е подписал източването на язовир "Студена"

„Нито областни управители, нито министър на околната среда и водите, а природата въвежда режима на водата. Затова мярката е строи...

Министърът представлява държавата в дружеството в качеството си на съдружник, притежаващ мажоритарен дял 51% от капитала му.

Общото събрание по искане на МРРБ е свикано на 4-ти декември.

Решението за освобождаване на Илиян Илиев е взето не с абсолютно мнозинство от присъстващите притежатели на 96% от капитала на дружеството. Представителят на община Шумен е гласувал „въздържал се“.

За нов управител до провеждане на конкурс е избрана Жанета Георгиева-Панайотова. Тук представителят на община Шумен е гласувал „Против“, а представителят на Нови пазар се е въздържал.

Леко напрежение между кметовете на Перник и Радомир заради язовир "Студена"

Против съм информацията да е в такъв аспект – да противопоставя, да дава насоки. Определения като "отклонена е водата за Радомир"...

Припомняме, че управителят на „ВиК“ ООД – Перник, Иван Витанов бе освободен от поста си на 20-ти ноември, ден преди МРРБ да изпрати писмото до „ВиК“ – Шумен.

Причините за това бяха оповестени от зам.-министър Николай Нанков. Пред медиите той обясни, че Витанов има пропуски в справянето с безводието и водния режим в Перник.

А преместването на Илиян Илиев в Перник е потвърдено пред в-к „Труд“ от говорителя на „ВиК“ в Шумен Камен Андонов, който уточнил, че с управителя са водени разговори да поеме водоснабдителното дружество в миньорския град.  

Справка в Търговския регистър сочи, че шеф на "ВиК" - Перник, все още се води Иван Витанов и няма публикувано съобщение за свикване на заседание на общото му събрание.

Actualno.com

Етикети: