X
 
 

Прокуратурата не е готова да каже кой е виновен за водния режим в Перник

2517 0
Прокуратурата не е готова да каже кой е виновен за водния режим в Перник
Снимка: БГНЕС
Окръжна и Районна прокуратура – гр. Перник продължават своята работа по възложените от тях проверки за установяване причините, наложили ограничаване достъпа до вода за питейно-битови цели в гр.  Перник, гр. Батановци и селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

По водената от Окръжната прокуратура проверка по реда на Надзора за законност на 2-ри декември е постъпил отговор на изпратените запитвания от Министъра на околната среда и водите.

Радев за кризата в Перник: Това е недопустимо за 21 век

Водата е стратегически ресурс, а кризата в Перник е сигнал, че трябва да преосмислим цялостния модел на управление и стопанисване на во...

По водената от Районната прокуратура проверка на 29-ти ноември и 2-ри декември са постъпили отговори, ведно със заверени копия на материали, от управителя на „ВиК“ ООД –  Перник, и от председателя на Общинския съвет.

На 3-ти декември е постъпила изисканата допълнителна информация, заедно със заверени копия на всички относими документи, от областния управител на Перник.  Ден по-късно е постъпила информация от директора на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, докладват от прокуратурата.

След преценка на събраните материали и с оглед компетентността по степен, преписката на Районната прокуратура, към която е присъединен и сигналът на кмета на община Перник Станислав Владимиров, е изпратена за присъединяване към преписката на Окръжната прокуратура. 

Районната прокуратура в Перник продължава работата си за  изясняване причините, довели до режим на водоподаването от язовир „Студена“ и установяване на отговорните за това лица, по която е възложила извършването на проверка от Сектор „ПИП“ при ОДМВР – гр. Перник. 

Нено Димов: ВиК носи отговорността за положението с водата в Перник и Радомир

Изцяло отговорност на ВиК дружеството е било да организира подаването на водата за Перник и Радомир. В месечния график за ползване на я...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 24 януари
Дневен хороскоп за 24 януари

Овен Това е ден, в който да не правите нищо на своя глава, особено ако става въпрос за специализирана дейност. Доверете се на мнението на експертите. Телец Това...

Последно в Актуално