Защитата на обвинен за изнудване и грабеж общински съветник на ДПС отрича той да е бил на мястото на престъплението

1904
Защитата на обвинен за изнудване и грабеж общински съветник на ДПС отрича той да е бил на мястото на престъплението

Побой, наказан с условна присъда, рекет, шофиране без книжка, купуване на гласове, хулиганство, наказано с пробация, залагане на взривно устройство при посещение на Бойко Борисов в Плевен – това са акцентите в срещите на общинския съветник от ДПС в Плевен Методи Петков. Петков също беше част от скандала за търговия с влияние и вземане на подкуп, в който главен обвиняем беше бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, както и колегата му от ДПС Митхан Метин, но преди малко повече от месец СГС (бел. ред. - първа инстанция) оправда и Петков, и Аврамов.

Името на Петков нашумя, след като заедно с негови приятели той преби и накара да яде риба Даниел Дереков, защото Дереков ловял риба със свои приятели от язовир, собственост на Петков – до село Каменец. Сегашните обвинения срещу Петков са за изнудване, за грабеж със средна телесна повреда, за принуда и за хулиганство. Обвинението за средна телесна повреда е такова заради юридическата квалификация в закона, уточниха от прокуратурата.

Общинският съветник Методи Петков остава в ареста

Днес апелативният съд във Велико Търново определи, че общинският съветник от ДПС Методи Петков остава под стража в ареста. Методи Петк...

Същевременно адвокатът на Петков Серьожа Николов изрази съмнение в доказателствата и обяви, че клиентът му не е бил на мястото на инцидента, а някой друг е бил там с личния му автомобил. Това било станало ясно от показания на свидетел, които прокуратурата ще проверява дали са истина или не. Николов заяви пред Нова телевизия и, че разследващите са намерили парите, които Петков е взел от бития Даниел Дереков и то на мястото на инцидента.

Когато имаме психически здрав, интелигентен човек, който описва в детайли побоя, има медицински доказателства и те няма да бъдат прескочени от прокуратурата, тогава говорим за шашарма и опит да се отърве обвиняем по много примитивен начин. Така адвокат Марин Марковски, който защитава Даниел Дереков, коментира тезата на колегата си юрист. Марковски се облегна и на показанията на клиента си, че Методи Петков го е изнудвал за 5000 лева и го заплашвал да го изнасили, ако не му ги даде.

Явно колегата Марковски от ходене по студия не може да се запознае с доказателствения материал. Първоначалният разпит на Дереков и приятелите му сочи, че те не познават Методи Петков. За пръв път след това те виждат пред полицейското управление Петков, отговори Николов. Да, не го познавах Методи, преди срещата ни пред полицейското управление – тогава го припознах. Той ме удари с бухалка в тила и това е опит за убийство, не средна телесна повреда. Не може да се забрави това лице – той дойде при водоема, попита ме върви ли риболова и се започна, уточни Даниел Дереков.

В момента прокуратурата събира данни и за имотното състояние на Методи Петков, тъй като осъдителна присъда може да включи конфискации на имущество.

Общински съветник от ДПС и приятелите му заплашвали да изнасилват заради риболов?

По филмите няма такава зверщина. Това заяви Даниел Дереков, който е нападнат, бит и зверски унижаван от общинския съветник от ДПС в Пле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Лазарки от ДГ „Иглика“ наричаха за здраве и берекет в община Плевен

Най-добрите ученици по астрономия от цялата страна ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада

Крум и Виктория - плевенски деца, олимпийци на световно ниво по природни науки

Доброволци с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Плевен посреща Великден с разнообразна програма

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен