Нов протест срещу плана за мобилност се готви на 27 март в Страсбург

1426
Нов протест срещу плана за мобилност се готви на 27 март в Страсбург
Снимка: Божилова

"Очакваме на 25 март да бъде публикуван дневния ред на последната сесия на този Европарламент и ако точките по мобилен пакет 1 са включени, на 27 март ще проведем протест в Страсбург заедно с колегите си от Румъния, Латвия, Литва, Полша и Унгария. Хубавото е, че днес имаме общо събрание на превозваческите фирми в Пловдив и ще обсъдим мерките за протест," каза Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи. Протестът ще премине както вече провелия се в Брюксел. Възможно е камиони да блокират улиците на Страсбург, има и други идеи, хората са готови на крайни мерки, каза още Траков.

"Хората са безкрайно притеснени и изнервени от ситуацията, тъй като за пореден път ставаме свидетели на една икономическа война, която се води срещу България, но с политически средства. Това, което като бранш можем да направим в тази война, е да протестираме с всички законови средства, за да можем да повлияем на това политическо решение и да останем като бизнес."

За краткото време, в което се разбра, че въпреки всички усилия, планът за мобилност е възможно да се разглежда от сегашния Европарламент, българските превозвачи са наели един самолет, който ще закара 100-150 протестиращи до Страсбург на 27 март и ще ги върне същият ден обратно. Ангел Траков призова всички политически сили, всички лидери, всички хора, които могат да повлияят на решението, да го направят. Най- притеснителните точки за превозвачите от България, а и другите страни от Източна Европа, е изискването автомобилите и шофьорите да се прибират на 20 дни в страната си, а фирмите да плащат европейски ставки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com