В Пловдив сметище се превръща във футболно игрище

1388
В Пловдив сметище се превръща във футболно игрище

Нерегламентираното сметище в Шекер махала в Пловдив, което се намира непосредствено до КАТ, ще бъде превърнато във футболно игрище.

Това съобщи кметът на район „Северен” Ральо Ралев. Идеята е дългосрочно да се реши проблема с изхвърлянето на отпадъци от циганското население, което живее там, информира "Фокус".

Нов спортен комплекс за почти 11 млн. лв ще построи община Бургас

Нов спортен комлекс с покрит басейн и футболен терен ще построи община Бургас. В модерното съоръжение ще бъдат инвестирани около 10.7 м...

„Много ми се иска да направя игрище, но как ще го опазим, не знам”, каза Ралев. Предвижда се игрището да има врати, но райграс не може да се засади, тъй като няма възможност за поливна система. Според Ралев, когато се играе, тревата сама ще поникне.

В момента сметището при КАТ е изчистено и заравнено, след поредната акция там.. „Глоби налагаме често, но ромите казват, че нямат лични карти и не им пука”, каза кметът. „Друга, малко по-респектираща мярка е да му напишеш акт и да го прибереш за ден в Районното управление на полицията”, добави районният кмет. Борбата с незаконните сметища е непрестанна, районната администрация провежда акции, но по-късно отново се натрупват отпадъци на четири –пет места в махалата.

Най-често се изхвърлят отпадъци около КАТ, пред училище „Панайот Волов” и при бившето обръщало на автобусите. По думите на районния кмет, в момента няма новообразувани сметища. Идеята за патрули от самите роми е добра, но на този етап е трудно осъществима, смята още Ралев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com