X
 
 

Адемов обясни как могат да се увеличат пенсиите

1682 0
Адемов обясни как могат да се увеличат пенсиите
Снимка: БГНЕС
Пенсиите могат да се увеличат чрез високи нива на заетост, високи заплати и високи доходи. Това каза народният представител от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов по време на дебата по бюджета на ДОО за 2020 г..

„Няколко думи за по какъв начин могат да бъдат увеличени пенсиите. Според ДПС, за да разчитаме на значително увеличение на размера на пенсиите, трябва да има високи нива на заетост и то в икономически действия с висока принадена стойност.

БСП: Бюджетът на ДОО отхвърля възможността за социално развитие

„Бюджетът на ДОО за 2020 г. и липсата на съществени промени не отговарят на очакванията на обществото за справедливост в осигуряв...

На следващо място трябва да има високи заплати, високи доходи, трябва да има сериозни реални, а не част от доходите да отидат в сивия сектор, постъпления в ДОО“, заяви Адемов.

Според него има друг по-ексцентричен начин. „Като например преизчисляването на всички пенсии. Това са скъпи инструменти, те са възможни, но за тях трябва да се потърси солидарност както между поколенията, така и до всички осигурени лица“, допълни още д-р Адемов.

„Обсъжданият бюджет на ДОО без да засегнем щекотливата тема за минималните осигурителни доходи на регистрираните земеделски производители няма как да име. 88 161 са регистрираните през стопанската 2019-2020 г. , като още 5 076 г. са регистрираните тютюнопроизводители.

От тях при 400 лв. минимален осигурителен доход, осигуряват се само 36 000 земеделски производители“, допълни още д-р Адемов.

Депутатите обсъждат извънредно бюджета на ДОО и НЗОК

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, като основна точка ще е разглеждането на бюджетите на Държавното обществено осиг...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители