X
 
 

АЕЖ иска извинение от Владислав Горанов заради коментар пред телевизията на БСП

5305 4
АЕЖ иска извинение от Владислав Горанов заради коментар пред телевизията на БСП
Снимка: БГНЕС
Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) настоява министър Владислав Горанов да се извини на журналистката от БСТВ Нора Стоичкова или да си подаде оставката. Това се казва в официална позиция на АЕЖ.

Позицията е отговор на поведението на Горанов пред телевизията на БСП (БСТВ). В края на миналата седмица финансовият министър отговори рязко и не по същество на въпрос от червената телевизия за предложението да не се плаща първия ден от болничните, за което така и никой от управленската коалиция не пое конкретна отговорност като автор. Горанов заяви, че "говорим за каквото преценим, че искаме да говорим, а не за каквото вие кажете". На възражение от БСТВ, че журналистите задават въпроси, финансовият министър посъветва репортерката Нора Стоичкова да говори за субсидията, "защото ще спрат парите".

"Най-малкото, което Горанов дължи за тези две реплики, е извинение. Арогантното отношение на министъра е показателно за медийния комфорт, на който разчитат управляващите и който ги е разглезил до такава степен, че да излизат от равновесие след всеки въпрос, който не влиза в плановете им", смята АЕЖ.

От АЕЖ искат "ангажимент от страна на премиера Бойко Борисов, че натискът върху свободата на словото ще бъде преустановен и че няма да толерира арогантно отношение към журналисти от страна на членове на кабинета му или партийни функционери на ГЕРБ". Пълната позиция на организацията, която засяга поведението и на други представители на управляващите, можете да видите ТУК!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  АЕЖ: - Не сядай на гол гъз върху ядосан таралеж!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ама тази телевизия работи ли? Някой гледа ли е?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Без да съм я искал, Виваком ми я предоставя. В програмата им видях заглавия на много филми от съветско време и публицистика с носталгия по соца. Мой избор е да не я гледам.
  : 3 !
 • Мнение на АЕЖ 1 Мнение на АЕЖ преди 3 седмици Профил на трол?
  Простака си остава за цял живот ПРОСТАК па бил той и министър на финансите...!