Андрей Гюров: Оставихме държавата със силен фиск и стабилна икономика

3658
Андрей Гюров: Оставихме държавата със силен фиск и стабилна икономика
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет не са ни опонент. За нас винаги над всичко е стоял националният интерес. Това, което сме оставили като наследство, е изключително стабилен фиск и добро икономическо състояние на страната. Това заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" в ефира на бТВ.

Той бе категоричен, че не иска да влиза в дискусия за чистки и политически назначения. "Ние не мислим в тези параметри, ние търсим кадри, които са най-добре подготвени и подходящи за даден пост", обясни той и допълни, че смяната на кадри трябва да е, за да са спокойни българите.

 "Направихме първите най-важни стъпки в борбата с корупцията, а именно освобождаването на границата на "Капитан Андреево".

ПП е единствената политическа сила, която може да доведе увереност и спокойствие на гражданите, че страната отива в правилната посока. Крайно време е да загърбим прехода, да загърбим джипката и да минем към една модерна и развиваща се държава", отсече той.

Гюров обвини управлението на ГЕРБ в абсолютна зависимост от руски газ

Наследството от 12 години управление на ГЕРБ е никаква диверсификация и абсолютна зависимост от руски газ и възможност на "Газпром" да ...

"Правителството Петков успя да намери 7 танкера с газ, които биха задоволили нуждите на всички топлофикации, успяхме да намерим и два слота, цената бе с 30 долара по-ниска от пазарната. Не ни достигнаха няколко дни, за да подсигурим всички слотове за танкерите. Служебният кабинет можеше да довърши това, вместо да създава кризисни щабове и да всява смут в обществото. България трябва да диверсифицира пазара. Единият вариант е да се добива газ и на наша територия, трябва да се търси такава възможност. Когато това става, винаги в съответствие в мерките за защита на природата и на населението. Трябва да вървим в посока България да е независима от външни фактори, а не като Борисов да се въртим като ветропоказател. Трябва да имаме сигурни доставки, по-ниска цена. Газпром е несигурен доставчик", смята Андрей Гюров.

На въпрос защо Лена Бориславова и Яна Балникова се отказват, Гюров заяви, че всеки един човек, които е бил част от екипа, остава част от каузата. Сигурен съм, че и двете в един момент ще се включат отново, каза още той.

"Имам много добър шанс срещу Корнелия Нинова и Делян Пеевски в Благоевград. Личности като Пеевски дължат много отговори както на хората, така и на прокуратурата. Само тя не вижда проблеми в неговите обвързаности", отсече Андрей Гюров.

Той бе категоричен, че социологическите проучвания им дават много близки проценти до тези на ГЕРБ. "Мисля, че пак ще сме първа политическа сила", уверен е той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика