Асен Василев: БСП не са ни потенциален партньор

2898
Асен Василев: БСП не са ни потенциален партньор
Снимка: БГНЕС

В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за "Продължаваме промяната" и не се очаква да разговарят за втория мандат. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ съпредседателят на партията Асен Василев.

По думите му причината е връщането на хартиената бюлетина и фалшификациите на вота. "Хартиената бюлетина е начин да се върне статуквото на власт - това е ключът към местните избори. На предните местни избори имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. БСП не иска честни избори за кмет", посочи Асен Василев.

ПП и ДБ с общ призив към кабинета за внасяне на нов бюджет (ВИДЕО)

"Продължаваме промяната" проведе поредната си среща с останалите партии в парламента на тема бюджет, като този път бившите управляващи ...

Според него хартиеният вот сега ще доведе до около 190 000 недействителни гласа. "Продължаваме промяната" са започнали предварителни разговори с "Демократична България" за втория мандат и за евентуално издигане на общи кандидати за местните избори, каза още Василев. 

"БСП и да ни подкрепят, и да не ни подкрепят, това са 98 гласа и това не прави коалиция. Истината е, че ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" са 130 депутати. Тоест няма как този парламент да излъчи правителство, което да не е подкрепено от една от тези три партии".

Ако се стигне до втори мандат, "Продължаваме промяната" ще предложат кабинет и управленска програма, но няма да търсят подкрепа от ГЕРБ. "От БСП ще търсим подкрепа по тези политики, които като опозиция подкрепяме. За кабинет няма как да имаме разговор, ако те искат хартиената бюлетина да се случи по този начин и те го знаят от самото начало", каза той.

"Всеки един от депутатите на ПП в парламента е обещал на гласоподавателите, че коалиция с ГЕРБ няма да правят и се очаква това обещание да бъде изпълнено", заяви Василев. По думите му на срещата ГЕРБ-ПП е имало съгласие по всички политики, като единственото притеснение е било бюджетният дефицит.

"Продължаваме промяната" потвърдиха за срещата с ГЕРБ: Няма да подкрепяме техен мандат

"Продължаваме промяната" потвърдиха за срещата с ГЕРБ. Това се разбра от позиция на партията, разпространена до медиите от пресцентъра ...

"Ние бяхме направили изчисления и ясно показахме че е възможно всички политики да се осъществят и бюджетният дефицит да е 2.1%. Можем да имаме допълнителни експертни разговори по макрорамка, но истината е, че е напълно възможно всичките политики да се осъществят и бюджетният дефицит да е под 3%, без да се нарушава фискалната рамка", каза Асен Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика