Атанасов: Отношенията ни са изострени, но няма да отидем на избори (ВИДЕО)

1226

"Мисля, че няма да отидем на никакви нови избори", каза съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред медиите в парламента в отговор на въпрос на Actualno.com в контекста на изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.

Думите на Борисов

Припомняме, че според Борисов вече няма никаква надежда и най-вероятно отиваме на избори. "Денков дойде, хвърли си оставката и си заминаха с кабинета, за да не участват в дебатите", коментира той за оставката на кабинета, която беше гласувана днес в Народното събрание. "Питам моите коалиционни партньори така ли се основава правителство, така ли се отговаря на критиката", каза Борисов пред журналисти. По думите му от ГЕРБ са разбрали "в 6 без 10", че правителството си е дало оставката. "В 8.00 разбираме, че ще е първа точка в парламента за днес. "Абе, хора, вие знаете - избираме шпиценкандидат - Урсула фон дер Лайен. Бъдещият премиер (Мария Габриел, бел. ред.)трябва да е там с Денков. Кое беше нужно да съсипят правителството днес и да цъка часовник в ръцете на президента Радев", добави Борисов. ОЩЕ: Борисов беснее: Отиваме на избори 2 в 1 заради ПП-ДБ (ВИДЕО)

Отношенията са изострени според Атанасов

„Очевидно е, че имаме ситуация, в която са изострени отношенията между партньорите. Надявам се в края на седмицата да започнат конкретни преговори, да седнем на масата на преговорите двете страни, да отделим спорното от безспорното. Няма нерешени въпроси, ако има политическа воля", коментира още Атанасов. ОЩЕ: ПП-ДБ: Не искаме избори, но настояваме за реформи (ВИДЕО) 

Атанасов заговори за затягане на процедурата по придобиване на българско гражданство

"Очертава се една картина за цялостната дейност по издаване на българско гражданство. Има много сериозни пробойни в цялостната организация на работа, което дава възможност да се злоупотребява с тази процедура", коментира Атанасов. Според него е много либерална цялостната законова организация в България по придобиване на българско гражданство. "Трябва да изработим промени в законодателството, които трябва много сериозно да затегнат режима по проучване и даване на българско гражданство. Това от една страна е риск за българската национална сигурност, от друга страна тази информация става достояние на нашите партньори и това ни вреди в международен аспект ", добави още Атанасов. 

Той коментира, че Мишин е взимал хонорари за посредническа дейност, а никой не знае дали той е плащал данъци. "Явно не е плащал и това си е престъпна дейност и това нещо е проспано от българските институции. ОЩЕ: Радикално решение за българското гражданство: Идея пред комисията "Глеб Мишин"

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/borisov-besnee-otivame-na-izbori-2-v-1-zaradi-pp-db-video-news_2174086.html © Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика