Бареков към Юнкер за Brexit: Change or death

2833
Бареков към Юнкер за Brexit: Change or death
Снимка: Пресцентър/Николай Бареков

Европа има само един път г-н Юнкер - change or death ("промяна или смърт", бел. ред.). Това каза българският евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков по време на пленарната сесия в Страсбург, съобщават от пресслужбата му.

В присъствието на председателя на Европейския Съвет Доналд Туск и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер евродепутатите дебатираха заключенията от провелата се на 28 и 29 юни среща на върха в Брюксел.

Бареков: Великобритания няма да напусне ЕС, Тереза Мей ще наследи Камерън

Обединеното кралство няма да напусне Европейския съюз. Външният министър Тереза Мей ще наследи Дейвид Камерън на премиерския пост и ще ...

"Камбаната в Европа отдавна бие, но вие се правихте на глухи. Е, англичаните сложиха мегафона пред камбаната с Brexit и сега разбрахте, че с тази европейска формула наистина е приключено“, заяви Бареков, коментирайки референдума във Великобритания за излизането на страната от ЕС. "Къде е планът ви за действие?“, попита той и призова: "Не си губете времето с безсмислени и дребнави бюрократични спънки“.

Според Бареков са нужни реформи, а не "заравяне на главите в пясъка като щрауси". По думите му ЕС е бюрократична машина, която не обича промените.

Според него проблемът идва от там, че Европейският съюз е сбор от някои богати и други много бедни държави – корумпирани при това. „Англия и България са от двете страни на фунията – едните повече получават, другите даваха повече. Резултатът – нула, след като и двата народа са отчаяни и не ги интересува свободното движение на стоки и капитали“, посочи той.

"Българският политически елит беше корумпиран и преди членството в Европа, но сега е десетки пъти по-корумпиран и по-богат с огромните фондове, които изляхте в България и те масово бяха ограбени от няколко човека и олигархията“, съобщи Бареков.

Франсоа Оланд: Великобритания да започне процедурата за напускане на ЕС

Френският президент Франсоа Оланд призова Великобритания да започне процедурата за напускане на Европейския съюз, колкото е възможно по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика