Бареков се излюпи: Станишев е известен в ЕС с жена си, а Борисов - с простащината си

37446
Бареков се излюпи: Станишев е известен в ЕС с жена си, а Борисов - с простащината си
Снимка: БГНЕС

След като от началото на ескалирането на конфликта Делян Пеевски - Цветан Василев и поставянето под специален банков надзор на Корпоративна търговска банка Николай Бареков не се беше обаждал, сега новоизпеченият политик започна малко по-смело да се изявява на голямата сцена.

Ако Станишев стане евродепутат или кандидат за еврокомисар, лично ще инициирам комисия, която да разследва авоарите на съпругата му Моника. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който вчера се завърна от Брюксел, където проведе серия от срещи с Европейските консерватори и реформисти, съобщиха от ББЦ.

Според него ключовият въпрос към Мартин Шулц е кого е поканил за преговори с ЕНП - Моника или Сергей. "Истината за Борисов и Станишев в Брюксел се знае много добре. Единият е известен със своята корумпираност и простащина, а другият е известен най-вече с жена си", посочи евродепутатът. По думите му Борисов и Станишев са позор за демокрацията. "Те са като две малки деца. Фактът, че днес Народното събрание не събра кворум, показва, че преговорите, които двамата искат да направят в парламента без ББЦ, са абсолютно нелегитимни, защото българският народ ясно се произнесе кой е новият фактор в политиката. Сметките за преговори без ББЦ са сметки без кръчмар", отсече Бареков.

Той попита как Станишев и Борисов ще обяснят на народа, че на преговорите не е поканена партия ББЦ. "Единственото обяснение за това е страхът от мен", категоричен е евродепутатът.

Бареков зараздава покани и ултиматуми към ГЕРБ и Реформаторите

Николай Бареков покани ГЕРБ и Реформаторския блок на преговори за предсрочни парламентарни избори. „Предлагам този формат за пр...

Припомняме, че самият Цветан Василев призна в интервю пред bTV, че Бареков получил "един бонус", когато напуснал ТВ7, за да се захване с политика. До 24 юни включително беше срокът, в който всички участвали в евроизборите партии трябваше да се отчетат пред Сметната палата за кампанията си. Докладът на Сметната палата все още не е обявен публично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика