Близнашки замаза положението с ДАНС по въпроса с КТБ

18293
Близнашки замаза положението с ДАНС по въпроса с КТБ
Снимка: БГНЕС

ДАНС е следила внимателно и е знаела какво се случва в Корпоративна търговска банка. Това заяви премиерът Георги Близнашки на днешния блиц контрол в парламента в отговор на въпрос от страна на депутата от Реформаторския блок о.з. генерал Атанас Атанасов.

По думите на Близнашки службата го съветвала „да се въздържа”, за да не се пречи на БНБ да си свърши работата. Инструментариумът на ДАНС е деликатна работа и заради това не можемога да споделя заключенията им, оправда се служебният премиер.

БНБ отсвири и мистериозните спасители на КТБ

В понеделник се появи нов кандидат-спасител - няколко дни, след като в петък депутатите определиха като неприемливо предложението на ко...

Генерал Атанасов не остана доволен от отговора и попита Близнашки защо още няма оставки в ДАНС заради протакането, което е позволило да се стигне до сегашната ситуация.

Същевременно вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че държавата е отпуснала 100 млн. лева на общини с депозити и влогове в КТБ. Ако не бяхме действали в предишния служебен кабинет за диверсифициране на парите в банките на държавните предприятия, сега само сектор „Енергетика” щеше да има 750 млн. лева в КТБ, каза тя.

„Не отговарям за казуса КТБ”, заяви Захариева, но посочи, че всички пари на общините са гарантирани с държавни ценни книжа. „Доколкото знам и БНБ, и МФ са препоръчали продажба на тези държавни ценни книжа, за да може общините да се обезщетят”, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика