БОЕЦ влезе в парламента с данни, че депутат от ДПС купувал гласове - сблъска се с Пеевски (ВИДЕО)

7163
БОЕЦ влезе в парламента с данни, че депутат от ДПС купувал гласове - сблъска се с Пеевски (ВИДЕО)
Снимка: Facebook.com/БОЕЦ

Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев след известни пречки беше допуснат в сградата на Народното събрание около 10:30 ч. в петък. Там той ще представи пред парламентарната група на ПП-ДБ доказателства и свидетелски показания, че зам.-председателят на ДПС Халил Летифов е участвал лично в схема за купуване на гласове в Гурково, област Стара Загора.

Зам.-председател на ДПС купувал гласове, МВР знае, но мълчи: БОЕЦ твърди, че има доказателства

Ръководителят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев сигнализира за мащабно купуване на гласове в полза на ДПС в град Гурково, Ста...

Георгиев заяви, че има такава информация, още вчера сутринта, като подаде сигнал в МВР, но не получи реакция от министерството. Той заяви, че МВР и прокуратурата са знаели за купуването на гласове, но са си затворили очите.

Депутатите от ПП-ДБ Андрей Гюров и Михал Камбарев днес допуснаха председателя на БОЕЦ в парламента, тъй като за него още важи забрана. Тя я за шест месеца, издадена през януари от бившия председател на Народното събрание Вежди Рашидов. "Осъдихме за това парламента, но забраната още важи и днес е потвърдена от Росен Желязков", заяви Георгиев.

Преди това Кирил Петков отказа да съдейства на Георги Георгиев с обяснението, че бърза за среща с "Правосъдие за всеки".

Пред депутатите от ПП-ДБ Георгиев разказа, че имал данни как Летифов "носел чантите с пари" на кмета на Гурково - Мариан Цонев, и на сина му Георги. Оттам нататък те стигали до "барони, тартори, отговорници".

Председателят на БОЕЦ представи местен бизнесмен, който се е срещал лично с Летифов и потвърждава информацията. Друг от свидетелите не е бил допуснат в сградата.

БОЕЦ потърси МВР, за да си вземе 1000 лв. от Тома Биков (ВИДЕО)

Членове на сдружение БОЕЦ - начело с лидера Георги Георгиев - опитаха да влязат в централата на ГЕРБ и да си поискат 1000 лева от бивши...

„Искаме да призовете за изслушване вицепремиера Иван Демерджиев и да създадете комисия, която да разследва всички данни. Те не са само за купуване на гласове, а за манипулации, грешка с бюлетините, за цялата организация на изборите“, заяви лидерът на движението.

След това той остави на депутатите от ПП-ДБ копие от сигнала, подаден към МВР, а те обещаха да зададат въпросите си към Демерджиев - отговарящ за организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г.

"Отиваме да търсим Халил Летифов и лично да му зададем въпроси", заяви след излизането от стаята на ПП-ДБ председателят на БОЕЦ. Той се насочи към групата на ДПС и се натъкна на санкционирания по "Магнитски" депутат Делян Пеевски в кулоарите.

Той го пита защо търси точно Летифов. "Дайте го (сигнала - бел.ред.) на ръководството. Заработихте ли си надницата?“, добави Пеевски. „Вие сте криминален престъпник, г-н Пеевски“, обърна се към него Георгиев.

Председателят на БОЕЦ атакува вербално Пеевски и Борисов, дава подарък календар със затвори (ВИДЕО)

Нямате пропуск, не можете да влезете. Не е вярно, имаме - от депутата от "Демократична България" Албена Симеонова. Има забрана за влиза...

В крайна сметка БОЕЦ не успя да открие зам.-председателя на ДПС Халил Летифов. "Няма да забравим тази схема с купуването на гласове. Ако не се разследва, обществото ще счита, че тези вътре това не ги интересува. А не е така, защото предстоят следващи избори", каза Георгиев пред Михал Камбарев от "Продължаваме промяната".

След това Константин Бачийски от ПП-ДБ, който беше в антикорупционната комисия в НС, се срещна с един от свидетелите отвън. „Г-н Халил Летифов пристигна в Гурково и лично донесе една чанта, седнаха вътре с Георги Цонев. Говореха си около половин-един час. След това Халил Летифов си тръгна. В съседното заведение чакаха тарторите и от същата чанта г-н Георги Цонев взе да им дава пари. Предстояха избори след около десетина дни. Това е за купуване на гласове за ДПС. Разказвал съм пред органите на държавната власт. Давал съм показания в Стара Загора“, твърди свидетелят.

Бачийски предложи сигналът да бъде разгледан в комисията по антикорупция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика