X
 
 

Бойко Атанасов попита защо има толкова много споразумения по дела за организирана престъпност

3402 2
photo of Бойко Атанасов попита защо има толкова много споразумения по дела за организирана престъпност
Снимка: peticiq.com
Очаквам да се появи втора кандидатура за поста главен прокурор. Това заяви издигнатият от десетина граждански организации следовател Бойко Атанасов.

Атанасов посочи, че очертаващият се засега като победител за нов главен прокурор Иван Гешев ръководи звеното в прокуратурата, което трябва да се пребори с корупцията. "Атестация са присъдите – доколкото ми е известно, Специализираната прокуратура не работи така, както трябва", заяви следователят и напомни, че има куп споразумения при повдигнати обвинения за организирана престъпност и това не изглежда като вършене на работа в името на правосъдието. По доклад на самия Гешев отпреди година, над 50% от от присъдите на спецсъда са постигнати след споразумения между обвинението и подсъдимите.

Ако искате Гештапо – мълчете, сега е моментът

Като цяло политиката е мръсна работа и е въпрос на гледна точка. Твърде често истината има много лица – затова и светът, в който ...

"От това лъха една безсилна злоба. Мен не ме интересува какво ще кажат една шепа от този кръг лица. Мен ме интересува какво ще каже обикновеният българският гражданин" – това каза Иван Гешев във връзка с протестите срещу кандидатурата му. За пореден път той не коментира тъмното минало на баща си и имотната връзка на жена му с Александър Ваклин - човекът, който е лицето на прокуратурата по скандалното дело "Десислава Иванчева".

Атанасов коментира пред bTV, че неговата атестация е била нарочно извадена точно като се развива процедурата за нов главен прокурор. Дано бъде извадена и на г-н Гешев, иронично каза той. „За мен бяха употребени какви ли не компромати – отговорих на предизвикателството, като изказах мнение какъв трябва да е главният прокурор”, обобщи следователят.

Същевременно Атанасов обяви, че не вярва, че изходът от процедурата е предрешен. И поиска от ВСС да даде отговори на гражданите – заради кандидатурата на Гешев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители
  • Деница Златева 2 Деница Златева преди 2 седмици Профил на трол?
    Тоя от снимката не беше ли завършил провинциалния техникум за адвокати в Благоевград? И то с оценка среден 3? Този ли неудачник и лош студент ни предоставят за главен прокурор психодесните и разградските бесни? Главният прокурор трябва да е отличник, а не тройкаджия. Тройкаджията е позор за съдебната ни система. Как са го допуснали за следовател след като е бос по юридическия материал? До тройкадж виж още ›› ии ли опря правосъдната ни система?
  • Татяна Шаренкова 1 Татяна Шаренкова преди 2 седмици Профил на трол?
    На Запад никой не бръсне за слива партийките ДСБ, камо ли Новая республика или шарлатанията Да, Болгария и Демократична България. Брюксел не иска да знае за Раданчо Къневия, Христо Иванов, Малтинчо Димитлов, Методко Андреевия, гнома Базедови очички Насю Атанасов, подсъдния за далавери Прокопиев- всички в сянката на политическия труп Иван Костов от с. Драгалевци! Не ни пробутвайте как сте истински, виж още ›› колко сте десни и как за шести път започвате отначало. Вие сте прокобата на десните хора на България. Вашият фанатизъм е от съветски тип!
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...