Бойко Борисов излезе от ареста

8764
Бойко Борисов излезе от ареста
Снимка: Булфото

"Имам една дума - брутално, гадно, върнаха ни в комунизма". Това бяха първите думи на бившия премиер Бойко Борисов след излизането му от ареста.

"Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, военни разтършуваха цялата къща. Никакво обвинение нямаше, нищо след като разтършуваха всичко - барбекюта, мазета, тавани.  Накрая подписахме, че няма нищо и аз мислех, че си тръгват. А те с цялото си неудобство викат - трябва да ви задържим. Защо, нали нищо не сте намерили? Еми, вика, сега, нали знаеш", разказа Борисов.

МВР разпространи видео със задържането на Борисов (ВИДЕО)

МВР разпространи кадри от изпращането на експремиера Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на прав...

"Взимат ни, докарват ни тук, и допреди 10 минути - нито един милиционер, защото това вече е милиция, и това, което сега ни дадоха да прочетем, че точно както през 1944-та година, явява се министър-председателят, вика полицаите, следователи ли са, какви са били, в неговия кабинет, той се явява свидетел на мафията, на Черепа, почват да пишат. Там стоят, без да имат право въобще - който малко разбира от процесуално-следствени действия, стоят финансов министър, вътрешен министър. Момчетата пишат и тоя им казва: "Сега отивайте и ги прибирайте, щото могат да скрият доказателства. За тва нещо ни викаха декември месец. Дойдоха, провериха - няма, излежахме 24 часа, изстинахме, яд ме е за Севда", разказа още той, като уточни, че е нямало никакви нови въпроси спрямо декември месец.

"Следващият път могат да ни убият", каза той преди да се качи в автомобила си сред възгласи "Бойко, Бойко" на свои поддръжници.

"Цялата история е изключително тежка политическа репресия, абсолютно незаконосъобразни действия от самото начало до настоящия момент, в който тримата задържани получиха свободата си". Това заяви пред журналисти адвокатът на Борисов, Горанов и Арнаудова Менко Менков. Той обясни, че досъдебното производство е образувано от некомпетентен орган, тъй като според Наказателно-процесуалния кодекс такъв вид разследвания срещу министър-председател и финансов министър, каквито са били Борисов и Горанов през периода, за който са разследвани, трябва да се водят от следовател, а не от разследващ полицай. 

"Другите нарушения са по член 6 от Конвенцията за защита на човека - действащият министър-председател Кирил Петков си е позволил незаконосъобразно да привика полицейски служители в кабинета си и цял ден - вчера, да се запознава с материалите от проверката. В разпита си като свидетел, за който се е самопредложил, е обяснил, че предходния ден на срещата си с главния европейски прокурор г-жа Лаура Кьовеши я е запознал с резултатите от проверката, каквито правомощия той изобщо няма. Злоупотребил е с нейното име, като е утвърдил, че тя е била казала, че има данни за извършено престъпление без да посочва от кого и какво е. Тоест, той е запознат с тази преписка дори от по-предишния ден по незнайно какви съображения, абсолютно незаконосъобразно. Всички по-нататъшни действия са абсолютно незаконни, извършени от незаконосъобразни органи в пълно неведение, при липса на адвокатска защита, при пълна липса на обяснения изобщо защо се налагат действия по неотложност, каквито изобщо няма, защото и трите лица още декември сами са се отзовали", обясни Менко Менков, като уточни, че задържането е крайна мярка, каквато изобщо не е била належаща. 

Арестът на Бойко Борисов: Какво следва?

Бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на правителствената информационна служба Сев...

Според него друг е давал съвети на разследващите, които не са имали намерение да задържат тримата, но впоследствие са получили от някой указания да направят това. Менков уточни, че сред претърсващите е имало и цивилни, и униформени служители. 

ОЩЕ: Джиповете, които могат да изядат главата на Борисов и Севделина Арнаудова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика