Борисов: Българите много бързо забравят - не оценяват, че им санирахме блоковете

9725
Борисов: Българите много бързо забравят - не оценяват, че им санирахме блоковете
Снимка: БГНЕС

Българите много бързо забравят как по програмата за санирането се правеха блоковете, нека сега да оценим какво сме загубили. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Стара Загора, става ясно от видеоклип в профила му във Фейсбук.

„На „Южен поток“ беше наложена от ЕК процедура за корупция и затова го бяха спрели. Зелената сделка върви със страшна скорост. Има технологии сега, за които се говори, че се изследват, за да има по-малко емисии, но трябва да мислим какво ще правим в бъдеще. Това са тези , за които си заслужава с политиците да се видим и да спорим“, посочи той.

„Българите много бързо забравят. Обходът на София върви много бързо. Да видим как ще бъде второто тримесечие. В първата половина бяхме много добре. Как се яви този коронавирус и уби света – психически, финансово и икономически плюс починалите. Бъдете и бдителни, и здрави!“, каза още премиерът.

„С нас се съизмерват и това трябва да ни прави много отговорни и внимателни. Трябва вече да си мериш всяка дума. Толкова индустрията е напреднала в тази посока, че могат да режат, налагат и пускат всичко“, каза той.

„По-абсурдна социална програма няма от тази за санирането. Държавата да дойде да ти ремонтира жилището, да го направи енергийно ефективно, красиво и по-трайно и накрая да му намериш кусур. Така ни награбиха за тази програма, а тогава кметовете бяха така любезни да си мълчат, но сега ги чакам да си поплачат достатъчно. Чули ли сме някой за санирането някъде да ни похвали? На всеки жител на саниран блок се е повишила цената на жилището с поне 15 хиляди лв. Няма хората как да не харесват да идваме и да им направим къщата по-красива скъпа. Сега чакам подписки, малко да се върнем назад и да я подновим тази програма. Трябва да разберат хората още защо беше спряна. Заваля дъжд и един блок прокапа. Пишман станах, че съм се захванал. Нека сега да оценим какво сме загубили. Сега хората започнаха да усещат“, посочи премиерът.

"Когато тръгнат за морето, ще е готово", похвали се Борисов при проверка на АМ "Тракия" (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на Автомагистрала "Тракия".  „Пет моста се ремонтират едновременно на АМ „...

„Сега много пари се харчат над бюджета по мярката "60/40". Много пари се харчат и за предпазни средства и облекла. Затова гледаме да не се разпростираме много. Нашите планове навремето бяха по 1 млрд. на година да се отделят за саниране. За 10 години така нямаше да има несаниран блок. Сега строим нови училища, както бяхме обещали - двойно увеличение на заплатите на учителите и 10% върху доходите“, допълни Борисов.

Упреци в Европа нямаше. В такива моменти нацията трябва да е единна. Някои хора нямат никакво усещане, че сме в криза. Искат допълнително пари за други неща. Стравихме се добре, запазихме хората живи в най-тежкото време. Сега усещането е, е всничко се е разминало, но но не е и трябва да бъдем внимателни“, заяви той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика