Борисов говори за новите снимки и обеща да каже коя е Мата Хари

32764
Борисов говори за новите снимки и обеща да каже коя е Мата Хари
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Преди дни в социалните медии и някои сайтове бяха публикувани снимки, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. За фотосите се казва, че са получени на пощата от предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия Евроком. Пръв лидерът на "Да, България" Христо Иванов ги коментира - буквално по-малко от час след като се появиха в интернет пространството.

Вчера (11 ноември) бившият премиер даде интервю за Симеон Милков, който е свързван с Николай Бареков в миналото и който наскоро взе интервю от Делян Пеевски***. Една от темите, по която Борисов и Милков говореха бяха изтеклите снимките (гледайте от 16:10 минута на записа). Ето какво отговори бившия премиер. Публикуваме разговора между двамата дословно: 

Симеон Милков: Как може някой да влезе в премиерската резиденция и да ви снима по чаршаф? Последната снимка имаше и кондом на шкафчето. Каква марка е, защото беше оранжев?

Бойко Борисов: Откъде да помня, преди две - три години. Все пак имам някаква култура и хигиена, това показва. А това да стоиш и да снимат е непочтено от страна на тази госпожа.

Симеон Милков: Коя е тя? Кажете коя е Мата Хари за нас, моля ви?

Бойко Борисов: Обещавам да ти кажа. Нека да минат изборите сега, защото ще… имам един ден до изборите. Гледам те и че си млад, напорист, виж какво хубаво място си избрахме тука (двамата се намират в кафене в административната сграда на НДК) хем да не стърчим, хем да не да не те бутат, хем да не те гонят. Така че пак ще ти отделя време и пак ще зададеш въпроса. Освен това, което съм ти отговорил, ти ще го провериш пък ще дойдеш и ще ми кажеш.

Симеон Милков: Добре, как се влиза в тази премиерска резиденция? Как мога аз довечера в два часа през нощта да вляза във вашия дом и да ви снимам по халат?

Бойко Борисов: Не можеш!

Симеон Милков: Трябва да е жена.

Бойко Борисов: Трябва да е жена, трябва да е любов.

Като в мафиотски филм, но босът на босовете е Борисов

На едно от партитата шефът играе карти с приятелите си. Един от тях показва видео за това какво се е случило на бизнесмен, който е отка...

Симеон Милков: Добре, скъсихме кръга. 

Бойко Борисов: Голяма глупост и някой път…..това е..., но… (чуква по масата с пръст), ще ти отговоря.

Снимките бяха разчетени от разследващия сайт bird.bg. Според него датите на фотографиите са 11 юни 2017 г., 16 юли 2018 г., 8 май 2020 г. Две от снимките са обработвани и не могат да бъдат датирани.

Междувременно Софийската градска прокуратура съобщи, че се е самосезирала "във връзка с публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал". Възложена е проверка, а от държавното обвинение уверяват в лаконично съобщение, че за резултатите от нея обществеността ще бъде информирана своевременно. В съобщението не се посочват никакви други детайли, но вероятно става дума за снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Балабанов: България стана популярна със снимките, кюлчетата и записите, а не с мерките срещу COVID, г-н Борисов

"Борисов: ”Ще се окаже, че България най-правилно е управлявала мерките по време на кризата”. Наистина ли сам си вярвате на ...

Старите снимки и тяхната проверка

В началото на юни 2020 г. до медиите анонимно бяха изпратени първо аудиозаписи, а на 17 юни - и няколко снимки. Те показваха основно нощно шкафче с пистолет отгоре, а вътре банкноти по 500 евро, а на един от кадрите - и кюлчета. На една от снимките се виждаше спящ на спалня мъж, а самият Борисов потвърди, че това е той. На 16 юли 2020 г. последва и видеозапис, добавени бяха и още няколко аудиофайла. От видеото на стопкадър се видя силует на елегантна жена в черна рокля, с дълга черна коса и според някои анализатори на кадрите - найлонови ръкавици.

Разпространяването на снимките стана повод министър-председателят да даде извънреден брифинг с цялото ръководство на ГЕРБ, на който обяви, че го атакуват с компромат, направен като по учебник на КГБ. Все пак премиерът тогава потвърди, че снимките са от интериора в "Бояна", и предположи заради вида на мокета, че компроматът е отпреди година - по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийци.

По-късно Борисов много пъти обвини за кадрите президента Румен Радев, както и неизвестни конспиратори, които действали "като по учебник на КГБ". След това обяви, че жена, която му е близка и която символично нарече Мата Хари, е отишла в апартамента му в "Бояна", докато него го няма, и е аранжирала парите и златото.

Миналата година сайтът "Биволъ" и e-vestnik датираха и първата серия снимки, като правени между 2017 и 2019 г., установени бяха датите 25 септември 2017 г., 4 януари 2019 г., 6 февруари 2019 г.

Бимбалов: Искам да ви уведомя кой е основният заподозрян за аферата с нощното шкафче

Въпросът дали Мата Хари е напъхала пачките и златото в нощното шкафче на премиера вълнува всички ни. От август насам прокуратурата твър...

Софийската градска прокуратура спря разследването при предишното разпространение на снимки на чекмеджетата. Причината - експертизите показали, че кадрите са манипулирани.

Други акценти

Борисов обяви, че вече е подал иск срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков - заради скандала с АМ "Хемус" и "банката". Тези обвинения са заради омразата на Рашков и Радев, смята лидерът на ГЕРБ. По думите му, АМ "Хемус" се строи от големи компании, като той конкретно спомена името на "Щрабаг".

Борисов се похвали, че "Митьо Гестапото" (Димитър Христов Иванов) му казал лично, че "го изпуснали" - при въпрос за кукловодите в България и кой го е издигнал до това положение.

"Той е сериозен и силен човек" - така Борисов отговори на въпрос за Делян Пеевски. "Убеден съм, че и той не е назначил Иван Гешев", добави лидерът на ГЕРБ.

Паунова посочи защо версията на Борисов за снимките от спалнята му не е логически издържана

"Помните, че “Биволъ” и Е-вестник направиха експертиза на снимките от спалнята на Борисов. Преди ден от интервюто пред ФАЦ...

*** Симон Милков съвсем не е непознато лице за медиите. Той се появи по-сериозно покрай политическия проект "България без цензура“ (ББЦ), чието лице беше Николай Бареков. Според публикация в "Клуб Z” е представян от ББЦ и като мениджър-събития.

Познат е и от протестите в столичния квартал "Орландовци" през 2015 година, породени от сбиване заради силна музика. Милков се появи в телевизионни репортажи и като участник в протест в подкрепа на Иван Гешев, когато вървеше сагата с избирането му за главен прокурор. Милков отдавна има и история със скандал с депутата от БСП Явор Божанков.

През тази предизборна кампания нашумя и с конфликти с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който го обвини в заплахи и тормоз срещу семейството му, а по-късно влезе и в спор с кандидатът за депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев, задавайки му въпроси за обвързаност на формацията с "Америка за България", каквото беше отречена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика