X
 
 

Борисов: Норвежците са ни дали пари?! Спрете тази чудовищна лъжа

2646 2
photo of Борисов: Норвежците са ни дали пари?! Спрете тази чудовищна лъжа
Снимка: БГНЕС
„Да помоля за съдействие медиите, не жълтите и не кафявите, в които се говори за децата на хората живеещи чужбина, не знам чие съзнание това го роди. Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Това нормално човешко съзнание не може да го измисли, не мога да допусна, че човек може да се върже на подобна лъжа." Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, цитиран от БГНЕС.

Премиерът обясни, че парите от Норвежката програма се използват с други цели. „Включително за чистотата на въздуха, за екоавтомобили“, посочи Борисов.

ДАЗД: Твърденията за „отнемане“ на деца са категорично неверни

Крайно време е да се спрат манипулациите и да се съхрани психиката на децата и родителите, които се безпокоят от слуховете, че някой ще...

Борисов подчерта, че правителството винаги ще бъде против домашното насилие върху деца.

"Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете трябва ли да се остави там да израсне като инвалид, то ще придобие болести там и т.н. кое е лошото на всичко това? Кой нормален човек е против това? Държавата щяла да натовари на влак децата и да ги изнася. Това как може да ви мине дори през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа", обърна се Борисов още към медиите.

Много хора се връщат от чужбина, за да работят на висококвалифицирани и платени работни места в България, каза още премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, цитиран от Агенция "Фокус".

Премиерът припомни, че преди няколко седмици правителството е отпуснало допълнително 5 милиона за 150-годишнината на БАН. "Мисля, че с академик Ревалски сме свършили доста работа. С новия ресор, който има България в Европейската комисия и новите приоритети на ЕС за иновации, обучение, "Еразъм", университети, академии и това, което открихме вчера като развоен център на една от най-големите компании – "Бош", където се пише софтуер за новите автомобили, това, което преди няколко дни във Варна открихме офиси на една от най-големите финансови групи в Европа, за да действат оттам на цялата територия на Европа показва, че академията на най-високо ниво, университетите, финансирането, което няколко години и повече се получи не само задържа много хора, но и много хора се връщат тук, за да работят", посочи Борисов.

Пазарджик и Сливен - градовете, в които най-често ученици напускат училище

Пазарджик и Сливен - това са двата български града, в които отпадат най-много деца от училище (от I до VIII клас), като не броим най-го...

Премиерът се обърна към председателя на БАН академик Юлиан Ревалски с думите, че продължаваме да разчитаме много на академията, защото действително като население не сме голяма държава, но точно в сферите на иновациите и новите технологии българинът има много развито мислене.

"Суперкомпютърът, на който сега започваме да му изграждаме къщичката в Технопарка, също отсега трябва да го мислите къде, какво и как може да бъде използван на най-високо ниво", допълни още Борисов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • НЯКОИ ТРАНСФОРМАЦИИ В АФОРИЗМИТЕ И ПОГОВОВОРКИТЕ. ЧАСТ ПЪРВА 2 НЯКОИ ТРАНСФОРМАЦИИ В АФОРИЗМИТЕ И ПОГОВОВОРКИТЕ. ЧАСТ ПЪРВА преди 1 седмица Профил на трол?
    Активно милиционерско мероприятие – Активно пожарникарско мероприятие;;; Оплел се, като пиле в кълчища – Оплел се, като пожарникар в шлангове;;; Пилците се броят наесен – Медицинските сестри се броят наесен и са с 30 хил. по-малко;;; Рахат локум – Няма кой да се безспокой, ако няма от какво да се безспокои;;; Трай бабо за хубост – Цветанов не ми липсва след тези две интервюта, в които изговори виж още ›› големи глупости;;; Лъже, като дърт циганин – Лъже, като премиер трети мандат;;; Самотният бегач на дълги разстояния – Кмет без общински съветници от неговата тайфа;;; Вржи попа, та да е мирно селото – Прати го консул, та да не го утрепат;;; Човек не си избира съседите – Ако комшията ти е кофти човек, вкарай го в НАТО и ЕС;;; Бой се от Бога, почитай царя – Бой се от Борисов, почитай Бойко;;; Хлъзгав, като мазен пехливанин – Изплъзва се, като мазна мутра;;; Рано пиле рано пее – Ранен Бойко рано лъже;;; Следва продъжение, Уили!!!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    ХВАЛИпръцко ! България е на дъното и под неговото "Аз съм прост" ръководство дълбае, за да слезе под дъното . Някога отивахме към 9 милиона а сега слизаме към 5 милиона, както му е наредено, съгласно американския план Ран-Ът !