Борисов: Рекордно ниска безработица - който не иска да работи, той не работи

5926
Борисов: Рекордно ниска безработица - който не иска да работи, той не работи
Снимка: БГНЕС

"В началото на мандата с колегите от "Обединени патриоти" поехме ангажимент брутният вътрешен продукт (БВП) да е 110 млрд. лева. В момента той е близо 119 млрд., а в края на мандата очакваме 130 млрд. лева. Мисля, че и повече. Но това е най-видния показател как се развива държавата. Миналата година ви казах, че е в добра кондиция, сега мога да ви кажа, че е в по-добра кондиция." Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на редовното заседание на кабинета, предаде БГНЕС. На него министрите ще обсъдят параметрите на Бюджет 2020.

Борисов се похвали, че страната ни е трета в Европейския съюз (ЕС) по нисък външен дълг. Премиерът подхвана темата, защото "имаше много спекулации". "По времето на управлението тези 3 години външния дълг намаля с 31% и от 28 % до края на мандата сме планирали да е 19,5 %. Това показва отговорността към следващите поколения и, че харчим толкова,колкото изкарваме“, добави министър-председателят.

ВСС и МФ се разминаха във вижданията си за Бюджет 2020 г.

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) не съгласува Проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на законопроект зандържавния ...

Безработицата отива на рекордните 4% по думите на премиера, "на практика само тези, на които не им се работи, те не работят", категоричен беше премиерът.

Министър-председателят отново изтъкна за добрите резултати в контрабандата с цигари, материалният му израз са 3 млрд. лв. повече в бюджета, уточни Борисов. "Затова си позволявам да изпълнявам и програмата за двойно увеличение на учителските заплати, защото образованието ни е основен приоритет. И навсякъдевъв всички сектори са отделени повече пари. Както поехме ангажимент, 10% увеличение на доходите. Само за образование 600 млн.лв. се дават допълнително. Само заплатите на учителите са 360 млн. лв. Защото сме убедени, че колкото по-образована е нацията, толкова по-конкурентоспособни сме" , добави Борисов. 

Борисов коментира и предвидените в бюджета допълнителни пари за здравеопазване, като припомни, че са предвидени и 60 милиона допълнително за Спешната помощ. „Нека тези пари да стигнат до сестрите лекарите и да им се повишава възнаграждението. И това, което съм поел като личен ангажимент, не само да достроиме клиниката в Пирогов, но и цялостно саниране на сградата", заяви премиерът. При посещението си преди дни в реновираната клиника по изгарания и пластична хихругия в Пирогов, той даде това обещание. Разходката му можете да видите ТУК.

"Така че проектирайте го, защото най-много се ползва от народа тази болница", заръча Борисов на министрите.

Финансовото министерство публикува проекта на "Бюджет 2020"

Министерството на финансите публикува законопроект за държавния бюджет на България за 2020 г. Заложен е балансиран бюджет с приходи и р...

Премиерът посочи, че в сферата на отбраната България постига всички стандарти на НАТО след закупените 8 нови бойни самолета. „Така че, това, което сме обещали, го изпълняваме в пълния му обем. Повече пари има и за култура, спорт и инфраструктурни проекти“, завърши премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика