Борисов с предупреждение: Мафията има интерес да няма правителство

4025
Борисов с предупреждение: Мафията има интерес да няма правителство
Снимка: БГНЕС

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това е казал министър-председателят Бойко Борисов в края на правителственото заседание, съобщиха от преслужбата на Министерски съвет.

По време на заседанието Борисов е изнесъл информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лв. възстановен на фирмите ДДС. 

Борисов сезира прокуратурата и ДАНС заради писмото от Аронов за "Химко"

Премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата и Държавната агенция „Национална сигурност“ по твърденията, изложени в писмо...

"Дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим, и правителството трябва с вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията, защото основното в нея са парите. Няма по-видим признак в тази сфера – резултатът е в сайта на Министерството на финансите", посочи Борисов.

Вчера управляващото мнозинство от страна на ГЕРБ и РБ поиска разпускане на Висшия съдебен съвет (ВСС). Призоваваме Висшият съдебен съвет (ВСС) да се разпусне, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на изявление в Народното събрание. Малко по-късно от Реформаторския блок се присъединиха към искането, като това съобщи Найден Зеленогорски.

Магистрати, политически партии и граждански групи заявиха, че поисканата оставка от ВСС от страна на изпълнителната власт е намеса в работите на съдебната власт. Призова се кабинетът на Борисов да подаде оставка.

Днес в позиция на Висшия съдебен съвет се казва, че ВСС категорично възразява срещу поредния опит на политически сили за явна демонстрация и груба намеса в работата на независимата съдебна власт, а членовете на ВСС отказаха да подадат оставки.

Соня Найденова: Целта от скандалите е ВСС да е най-негативно отразена в доклада на ЕК

Целите на тази лавинообразна поредица от скандали е, именно Висшият съдебен съвет (ВСС) да е най-негативно отразената институция в пред...

Междувременно днес излезе доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка, който разглежда напредъка на България в съдебната реформа и борбата с корупцията. Проблемите на съдебната власт в България остават, нивото на корупция е високо, институциите са неспособни да се справят с предизвикателствата, се казва в мониторинговия доклад. Днес беше публикуван и доклада на Transparency International ("Трансперънси Интернешънъл"), според който страната ни заема устойчива позиция на дъното на Европейския съюз в Индекса за възприятие на корупцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика