Борисов: Трябва ни нов ВСС, този загуби репутацията си

9729
Борисов: Трябва ни нов ВСС, този загуби репутацията си
Снимка: БГНЕС

"Некачествени магистрали ли - довчера караха по коларски пътища. Сега намерили пукнатина някъде си. Защо не пращаха преди снимки каква беше магистрала "Тракия"?" Такава бе емоционалната реакция на премиера Бойко Борисов в ефира на БТВ, където той отговаряше пряко на въпроси на зрители, след като му бяха показани зрителски снимки на дупки по новопостроените магистрали.

"Не си изпълнихте ангажимента, казах ви, че ще ме питате каквото искате, ако покажете какво строителство цари у нас. Нищо не показахте", разлюти се министър-председателят пред водещия Антон Хекимян, въпреки че кадри на процеси на строителство бяха показани. Той допълни, че пукнатините по АМ "Струма" ще бъдат оправени до дни.

КНСБ писа 3,5 на Бойко Борисов

Ръководството на КНСБ постави оценка 3,5 по шестобалната система на правителството на Бойко Борисов. Шефът на синдиката Пламен Димитров...

"Отдавна съм посочил виновните за КТБ – Орешарски, Чобанов. Четири години в най-тежката криза не допуснахме да падне една банка, мина кризата и падна четвъртата най-голяма банка. До този момент са изплатени над 3,6 млрд.лв. на вложителите в КТБ. Експериментът „Орешарски” струва на държавата милиони", заяви Борисов по повод информацията, че прокуратурата е образувала досъдебни производства срещу квесторите на КТБ заради подправяни договори.

"Новото законодателство гарантира, че този грабеж няма да се повтори. Правим всичко възможно да спрем всички цесии. Проблемът – месеци наред се борим да бъдат назначени синдици. Ако някой е голям баровец с много връзки в дадена банка, му дават по-висока лихва. Аз бих разсекретил имената им на тези баровци. Но сега не бих ги разкирил, защото не е чесно. Който си направи по-висока лихва, губи правото да получи 100 000 евро от държавата, а те са подправяли договори. Последните дни разбирам, че "Петрол", "Дунарит" и други фирми са си направили цесии и квесторите са им освободили средства. Това морално ли е? Затова е редно прокуратурата да предприеме тези действия", заяви Борисов.

По темата за войната по пътищата премиерът каза: "Не само държавата трябва да действа, цялото общество трябва да изрази непримиримост към тези, които карат безразсъдно. Като ги виждат, да се обадят на полицията. Всяка година на абитурентските балове все има инциденти. С Бъчварова трябва да говорим и за това заснемането с телефон на такива коли да бъде доказателство за санкциониране. Но обществото трябва да изрази непримиримост".

Запитан какви са неговите доходи и как хората могат да живеят с по 400 лв. заплата, Борисов заяви: "За работата, която върша, няма заплата, която да ме удовлетвори. Моята заплата със сигурност е по-малка от на журналистите в БТВ. Българите имат милиарди спестявания в банките, но ги призовавам да не правят експерименти като този с Орешарски".

Борисов с "пряка линия" като на Путин - отговаря на живо на въпросите на народа

Премиерът Бойко Борисов ще е този следобед в студиото на bTV, обявиха от телевизията. Анонсът е да се задават въпроси към него от стран...

"У нас много политици вече са осъдени. В момента мога да ви кажа, че България е по-добре от Румъния", изненада премиерът с отговора си на въпроса кога и у нас ще бъде потърсена отговорност на корумпираните политици както в северната ни съседка.

На въпрос дали се е срещал със скандалната съдия Ченалова, министър-председателят призна, че такава среща е имало. "Дойде да ми се жалва. Считаше, че над нея има някакъв политически натиск. Аз й обясних, че ще си понесе отговорност за това, което е правила", заяви той. И допълни, че според него Висшият съдебен съвет незабавно трябва да се развали и да се създаде нов, защото той е загубил своята репутация.

"Искам да се обърна към хората в Иганово – полагаме огромни усилия да се разчисти и последния вътрешен периметър, до 22-23 май се надявам да започнат работа служителите. Но в този завод са извършвани престъпления", коментира още Борисов.

Той каза също така, че подкрепя идеята броят на депутатите да се намали на 120, но не и тази да се премахнат партийните субсидии от държавата.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Борисов отговори рязко: "Това не е ваша работа". Отказа да поясни и дали ГЕРБ би се коалирала с ДПС.

Помолен да коментира клипа, на който шефът на БНБ и мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев пеят прегърнати, Борисов заяви: "Не мога да си обясня нахалствто на Искров да стои на поста и след този клип. Не знам дали са приятели с Горанов, той като министър се справя добре".

"Охладили сме отношенията с Груевски, той не спазва договореностите за добросъседство. Следим ситуацията в Македония и сме по-предпазливи в изказванията си. Утре ще има съвет по национална сигурност и службите ще разкажат повече", коментира министър-председателят темата "Македония".

По повод местните избори Борисов каза: "Аз съм против независимите кметове, защото политическите кметове чрез партиите, които са ги излъчили, трябва да носят отговорност. На предстоящите местни избори ГЕРБ ще излъчи свои кметове. Например, кметът на Ботевград няма да бъде кандидат на ГЕРБ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика